Kobanės mieste kurdai atkovojo iš IS kai kurias pozicijas

Kurdų kovotojai per

Karo dūmai virš Sirijos nesisklaido.<br>AP nuotr. iš archyvo
Karo dūmai virš Sirijos nesisklaido.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 24, 2014, 2:33 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:08 PM

Prie sienos su Turkija esanti Kobanė tapo itin didelę simbolinę reikšmę turinčiu kovos lauku kare su IS. JAV vadovaujama koalicija beveik kasdien rengia smūgius iš oro, kuriais remia šio miesto gynėjus kurdus.

Kurdų kovotojai iš Liaudies gynimo junginių (YPG) pasistūmėjo į priekį miesto rytuose ir šiaurės rytuose, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“.

„Per mūšius žuvo mažiausiai 18 „Islamo valstybės“ kovotojų, taip pat – kažkiek kurdų kovotojų“, – sakė šios Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos direktorius Rami Abdel Rahmanas, kuris pridūrė, kad abi šalys naudoja sunkiuosius ginklus.

Pasak R.A.Rahmano, miesto kontrolė vis dar beveik apylygiai padalyta tarp kurdų ir džihadistų, kurie Kobanės puolimą pradėjo prieš daugiau nei tris mėnesius.

Kurdų pajėgos, kurias vienu metu, rodės, nustelbs didesnė IS apšaudymo galia, sugebėjo atsilaikyti, iš dalies dėl koalicijos smūgių iš oro, taip pat, dėl Irako kurdų pastiprinimo atvykimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.