J.Kerry kaltina V.Putiną melu ir Ukrainos žemių grobimu

JAV valstybės sekretorius

J.Kerry antradienį apkaltino Rusijos lyderius meluojant jam „į akis“ dėl šio konflikto.<br>AP nuotr.
J.Kerry antradienį apkaltino Rusijos lyderius meluojant jam „į akis“ dėl šio konflikto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:28 AM

V.Putino politika „pažeidžia bet kokias tarptautines normas teritorijos ir elgesio atžvilgiu“, sakė J.Kerry trečiadienį JAV įstatymų leidėjams.

„Luhanske, Donecke, o dabar ir Debalcevėje jis leido, skatino ir tiesiogiai prisidėjo prie žemių užgrobimo, mėgindamas destabilizuoti pačią Ukrainą“, – pabrėžė JAV diplomatijos vadovas.

Ilgą laiką „pagarba tarptautinėms sienoms ir linijoms, nemėginimas užimti teritorijų jėga ir gudravimu buvo standartas, dėl kurio stengėsi kovoti valstybės“, – sakė J.Kerry Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komitetui.

Amerikiečių aukšto rango pareigūnai pastarosiomis dienomis negailėjo kritikos V.Putinui ir jo ministrams, tęsiantis neramumams Rytų Ukrainoje. J.Kerry antradienį apkaltino Rusijos lyderius meluojant jam „į akis“ dėl šio konflikto.

„Iki šiol nei Rusija, nei pajėgos, kurias ji palaiko, nepriartėjo prie savo įsipareigojimų vykdymo“, – sakė J.Kerry trečiadienį ir dar kartą perspėjo: „Jeigu (įsipareigojimų) toliau nebus laikomasi, bus tolesnių pasekmių – pasekmių, kurios sukels papildomą įtampą nusilpusioje Rusijos ekonomikoje.“

Tuo tarpu Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo patarėja Susan Rice, paklausta, ar tiki V.Putino pareiškimais, kad jis nori taikos Ukrainoje, atsakė: „Negi atrodau tokia kvaila?“

„Ne. Sakai visiškai rimtai – ne. Negalima priimti Vladimiro Putino žodžių, nes jo veiksmai nuolat kertasi su žodžiais – ypač Ukrainos kontekste“, – sakė S.Rice televizijai PBS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?