Staigmena sugadinta: paviešino naujo Rusijos tanko nuotraukas

Rusija tikėjosi gegužės 9-ąją, per vadinamąjį Pergalės dienos paradą, Maskvoje pademonstruoti savo karinę galybę ir naujausią techniką – tankus T-14 „Armata“. Tačiau akyli rusai šiuos monstrus užfiksavo gerokai anksčiau.

Rusijoje jau paviešintos naujojo rusiško tanko „Armata“ nuotraukos.<br>„YouTube“ nuotr.
Rusijoje jau paviešintos naujojo rusiško tanko „Armata“ nuotraukos.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 8:12 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:55 AM

Iki šiol kruopščiai slėpta Rusijos karinė paslaptis – naujos kartos tankas, turintis pakeisti tankus T-72 ir T-90, turėjo būti išlaikyta bent jau iki gegužės 9-osios. Tuomet šalia Kremliaus žygiuos tūkstančiai karių, riedės kovinė technika.

Sovietmečiu būdavo įprasta, kad naujausią ginkluotę Kremlius pademonstruodavo būtent per Pergalės dienos paradą. Sugužėję reti svečiai iš Vakarų akylai stebėdavo parado metu riedančią šarvuotąją techniką ir spėliodavo apie jos galimybes.

Tačiau šiemet svečių iš Vakarų šalių greičiausiai nebus – dėl karo Ukrainoje ir sankcijų Rusija tampa vis labiau izoliuojama šalimi. Ji turės tenkintis egzotiškų Afrikos valstybių vadovų kompanija, atstovų iš bankrutuojančios Venesuelos bei totalitarinės Šiaurės Korėjos lyderio vizitais.

Būtent jie turėjo pirmieji iš užsienio svečių pirmą kartą išvysti parado metu riedančią naujausią Rusijos karo pramonės produkciją: tankus T-14 „Armata“, šarvuočius „Kurganec“ ir „Bumerang“.

Tačiau akyli rusų tinklaraštininkai jau spėjo užfiksuoti visą šią kovinę techniką Žemutiniame Tagile – Rusijos šarvuotosios technikos lopšyje.

Be to, naująjį tanką ir jį lydinčius pareigūnų automobilius vienas rusų vairuotojas užfiksavo Rusijoje itin populiariu būdu – prie priekinio automobilio lango pritvirtintu vaizdo registratoriumi.

Naujasis tankas yra milžiniškas, palyginti su šiuo metu naudojamais Rusijos tankais, – gerokai didesnis ir ilgesnis. be to, standartinį 125 mm pabūklą ateityje turėtų pakeisti kur kas galingesnis – 152 mm kalibro pabūklas.

Daugiau naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Spauskite čia ir sekite mus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.