Makedonijoje terorizmu apkaltinta 30 žmonių

Makedonijos prokuratūra

Mūšiai sudrebino Kumanovo miesto gyvenimą.<br>AP nuotr.
Mūšiai sudrebino Kumanovo miesto gyvenimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 11, 2015, 6:37 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:04 AM

„Įtariamieji apkaltinti terorizmu, grėsmės konstitucinei tvarkai ir saugumui kėlimu“, – sakoma prokuratūros pranešime, kuriame dar nurodoma, kad įtariamieji kaltinami ir „neteisėtu ginklų bei sprogmenų laikymu“.

Smurtas Kumanovo mieste, esančiame už maždaug 40 km į šiaurę nuo Skopjės, sukėlė susirūpinimą dėl galimų albanų bruzdėjimų neramiame Balkanų regione – NATO ir Europos Sąjunga paragino atkurti ramybę Makedonijoje.

Pasak vietinės žiniasklaidos, praėjusi naktis mieste buvo rami, policijai sekmadienį užbaigus dvi dienas trukusią operaciją.

Minėta, kad aštuoni policijos pareigūnai žuvo, 37 buvo sužeisti per susišaudymus, prasidėjusius šeštadienį paryčiais, kai policija surengė reidą prieš ginkluotą grupuotę. Susirėmimo vietoje rasta dar 14 žuvusiųjų.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas pirmadienį paragino pasistengti, kad rimtis grįžtų į Makedoniją po smurto protrūkio, nusinešusio 22 gyvybes per kruviniausią susirėmimą po 2001 metais buvusio etninio konflikto.

Ban Ki-moonas sako, kad jam kelia nerimą susirėmimai Kumanovo mieste Makedonijos šiaurėje, ir paragino visas konflikto šalis „bendradarbiauti, kad būtų atkurta rimtis, ir ištirti šiuos įvykius objektyviai bei skaidriai“.

Jis prašo konflikto dalyvių „rodyti didžiausią santūrumą, atsisakyti retorikos ar veiksmų, kurie galėtų dar labiau eskaluoti įtampą“.

Smurto protrūkis Kumanove, esančiame už 40 kilometrų į šiaurę nuo Skopjės, sukėlė susirūpinimą dėl etninių susirėmimų tikimybės šiame neramiame Balkanų regione .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.