Prancūzija: „Nesėkmė Sirijoje grėstų visuotiniu karu regione“

Nesėkmingas veikimas Sirijoje

„Jeigu mes nesikišime į tuos religinius susirėmimus tarp sunitų ir šiitų, jie augs. Negalvokite, kad mes būsime saugūs, tai bus totalinis karas“, – sakė Prancūzijos prezidentas.<br>Reuters nuotr.
„Jeigu mes nesikišime į tuos religinius susirėmimus tarp sunitų ir šiitų, jie augs. Negalvokite, kad mes būsime saugūs, tai bus totalinis karas“, – sakė Prancūzijos prezidentas.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2015, 8:20 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 11:43 AM

„Tai, kas vyksta Sirijoje, liečia Europą; nuo to, kas ten vyksta, priklauso ilgalaikė pusiausvyra visame regione“, – kalbėjo jis europarlamentarams Strasbūre.

„Jeigu mes nesikišime į tuos religinius susirėmimus tarp sunitų ir šiitų, jie augs. Negalvokite, kad mes būsime saugūs, tai bus totalinis karas“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

F.Hollande'as, kurio šalis dalyvauja karo aviacijos antskrydžiuose prieš „Islamo valstybės“ (IS) grupuotę Sirijoje, regis yra linkęs kritikuoti Rusiją dėl šios aviacijos smūgių, kuriais remiamas prezidento Basharo al-Assado režimas.

„Mes turime kurti Sirijoje, su visais galinčiais prisidėti, politinę ateitį, kuri suteiks Sirijos žmonėms alternatyvą Basharui ar „Daesh“ judėjimui“, – sakė F.Hollande'as, pavartojęs kitą „Islamo valstybės“ pavadinimą.

Praėjus ketvirčiui amžiaus po Rytų ir Vakarų Vokietijų susivienijimo 1990-ųjų spalį, Vokietijos kanclerė ir Prancūzijos vadovas pirmą kartą kartu kalba apie iššūkius, kurie teko Europos Sąjungai, neatpažįstamai pasikeitusiai nuo tų laikų, kai valdžioje buvo jų pirmtakai – Helmutas Kohlis ir Francois Mitterand'as. Būtent jie pastarąjį kartą 1989 metų lapkričio 22 dieną drauge kreipėsi į ES asamblėją Strasbūre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.