Afganistane atakuotas NATO karinis transportas

Afganistano sostinėje

Afganistano sostinėje patruliavusi NATO priklausanti Jungtinės Karalystės karinio transporto vilkstinė atakuota bombomis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Afganistano sostinėje patruliavusi NATO priklausanti Jungtinės Karalystės karinio transporto vilkstinė atakuota bombomis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2015, 2:15 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 7:18 PM

Išpuolis įvyko sekmadienio rytą gyvenamajame Kabulo rajone netoli turgaus. Sužeisti septyni žmonės, apie sužeistus ar žuvusius britų karius nepranešama.

Talibanas paskelbė, kad surengė šią ataką, keršydamas už oro antskrydžius Kundūzo mieste, kur žuvo civiliai gyventojai ir medikai. Tiesa, Talibanas savo pranešime neužsiminė apie „Gydytojų be sienų“ organizaciją, kurios įkurtą ligoninę Kundūze prieš savaitę apšaudė JAV lėktuvai.

Apie išpuolį gauti prieštaringi pranešimai. Jungtinės Karalystės gynybos ministerija paskelbė, kad užsienio kariai buvo užpulti panaudojus improvizuotus sprogstamuosius užtaisus, o Kabulo pareigūnai pareiškė, kad tai buvo savižudžio sprogdintojo išpuolis.

Pastaruoju metu kovos Afganistane suintensyvėjo Badachšano, Tacharo ir Baglano provincijose, kur Talibano kovotojai bando jėga sustiprinti savo pozicijas šalies šiaurėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.