Tyrėjai vis labiau neabejoja dėl bombos lemtingame lėktuve

Tyrėjai teigia esantys 90

Kaip AP pasakojo septyni pareigūnai, Egipto Šarm el Šeicho kurorto oro uoste jau seniai gausu saugumo spragų.<br>RIA Novosti nuotr.
Kaip AP pasakojo septyni pareigūnai, Egipto Šarm el Šeicho kurorto oro uoste jau seniai gausu saugumo spragų.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-11-08 15:43, atnaujinta 2017-10-05 07:09

„Prietaisų parodymai ir juodosios dėžės įraše girdimo garso analizė rodo, kad tai buvo bomba“, – „Reuters“ sakė vienas iš Egipte esančios tyrėjų komandos narių.

JAV ir Britanija jau anksčiau yra pareiškusios, kad praėjusį šeštadienį aviakatastrofą tikriausiai sukėlė sprogstamasis užtaisas orlaivyje. „Islamo valstybė“ jau prisiėmė atsakomybę dėl išpuolio.

Kaip AP pasakojo septyni pareigūnai, Egipto Šarm el Šeicho kurorto oro uoste jau seniai gausu saugumo spragų: čia prastai veikia bagažo skenavimo įrenginiai, apieška prie įėjimų prie vartų vykdoma atmestinai, o pareigūnai yra linkę imti kyšius. Anot jų, mažus atlyginimus gaunantys oro uosto policininkai, dirbantys su rentgeno spindulių aparatais, vos už dešimtį eurų praleisdavo lagaminus, prikimštus ginklų ar narkotikų.

Sekmadienį Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas pareiškė, kad dėl pastarosios nelaimės turi būti sugriežtintas skrydžių saugumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.