Skaudžiausi dvidešimtmečio teroristiniai išpuoliai Europoje

Penktadienį Prancūziją sukrėtė kraupūs teroro išpuoliai Paryžiuje, kurie jau pareikalavo 129 žmonių gyvybių, 352 buvo sužeisti, o 99 iš jų būklė – kritinė. Bet teroristai jau ne pirmą kartą vykdo kruvinus išpuolius Europoje. „The Indian Express“ apžvelgė kitas skaudžias teroristų atakas, įvykdytas Vakarų Europoje per pastarąjį dvidešimtmetį.

Išpuolis Paryžiuje jau pražudė 129 žmones.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Išpuolis Paryžiuje jau pražudė 129 žmones.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Išpuolis Paryžiuje jau pražudė 129 žmones.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Išpuolis Paryžiuje jau pražudė 129 žmones.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Išpuolis Paryžiuje jau pražudė 129 žmones.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Išpuolis Paryžiuje jau pražudė 129 žmones.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 15, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 9:27 AM

2015 metų sausio 7 diena

Ginkluotas išpuolis Paryžiuje, satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcijoje, nusinešė 12 žmonių gyvybę. Tuomet Arabijos pusiasalyje veikianti teroristinė grupuotė „Al-Qaeda“ prisiėmė atsakomybę už išpuolį ir teigė, kad tai buvo kerštas už pranašo Mahometo karikatūrą, kurią anksčiau išspausdino žurnalas.

2014 metų gegužės 24 diena

Keturi žmonės buvo nužudyti Briuselio žydų muziejuje, kai į jį įsiveržė vyras su Kalašnikovo automatu. Kaltinamasis buvo prancūzų kovotojas, turintis ryšių su „Islamo valstybės“ grupuote Sirijoje.

2013 metų gegužės 22 diena

Du „Al-Qaeda“ įkvėpti ekstremistai užpuolė britų karį Lee Rigby Londono gatvėje ir mirtinai jį subadė.

2012 metų kovas

Ginkluotas vyras, kuris tvirtino turintis ryšių su „Al-Qaeda“, nušovė tris žydus mokinius, mokytoją ir tris desantininkus Pietų Prancūzijoje, Tulūzos mieste.

2011 metų liepos 22 diena

Prieš musulmonus nusiteikęs ekstremistas Andersas Behringas Breivikas įtaisė bombą Osle ir surengė išpuolį jaunimo stovykloje Norvegijos Utiojos saloje. Šios atakos metu jis išžudė 77 žmones, kurių dauguma buvo paaugliai.

2011 metų lapkričio 2 diena

Padegamosios bombos buvo mestos į satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakciją po to, kai jis išleido pranašo Mahometo karikatūrą. Šio išpuolio metu niekas nebuvo sužeistas.

2005 metų liepos 7 diena

Trys „Al-Qaeda“ įkvėpti savižudžiai susisprogdino Londono traukiniuose ir autobuse. Šis išpuolis nusinešė 52 žmonių gyvybę.

2004 metų kovo 11 diena

Madrido Atochos stotyje buvo įvykdyta skaudžiausia islamo teroristų ataka Europoje, kuri pareikalavo 191 aukos, kai piko metu traukiniuose sprogo teroristų bombos.

1998 metų rugpjūčio 15 diena

Airių respublikonų armijos grupelės automobilyje paslėpta bomba nusinešė 29 žmonių gyvybę Omos mieste. Tai buvo daugiausiai mirčių nusinešusi vienos bombos ataka keturis dešimtmečius trukusiame Šiaurės Airijos konflikte.

1995 metų liepos 25 diena

Paryžiaus Sen Mišelio stotyje sprogusi bomba pražudė aštuonis žmones ir sužeidė dar 150. Tai buvo viena ataka iš bombardavimų serijos, kurią vykdė Alžyro ginkluota islamo grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.