Džihadistai paskelbė Rusijos lėktuve buvusios bombos nuotrauką

„Islamo valstybės“ džihadistai trečiadienį savo žiniasklaidoje paskelbė nuotrauką, kurioje esą užfiksuota bomba, kuria buvo sudaužytas Rusijos keleivinis lėktuvas. Tokią žinią praneša naujienų agentūrą AP.

Džihadistai skelbia neva taip atrodė bomba, kuri buvo „Kogalymavia“ orlaivyje.
Džihadistai skelbia neva taip atrodė bomba, kuri buvo „Kogalymavia“ orlaivyje.
Trečiadienį Rusijos tyrėjai paneigė ankstesnius gandus, kad sprogmuo buvo padėtas bagažo skyriuje.<br>AFP nuotr.
Trečiadienį Rusijos tyrėjai paneigė ankstesnius gandus, kad sprogmuo buvo padėtas bagažo skyriuje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 18, 2015, 3:25 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:42 PM

Nuotrauka pasirodė ISIS leidinio „Dabiq“ naujame numeryje. Nuotraukoje užfiksuota savadarbė bomba, kuri esą buvo paslėptą gazuoto vaisvandenio skardinėje.

Kaip pirmadienį teigė Rusijos Federalinės saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Bortnikovas, Rusijos lėktuvas A321 sudužo Sinajaus pusiasalyje dėl teroro akto, įvykdyto savadarbiu sprogstamuoju įtaisu, kurio galingumas prilygo 1 kilogramui trotilo.  

Teroristai taip pat skelbė turintys keleto žmonių, kurie žuvo lėktuvo katastrofoje Sinajaus pusiasalyje, pasų nuotraukas.

Trečiadienį Rusijos tyrėjai taip pat paneigė ankstesnius gandus, kad sprogmuo buvo padėtas bagažo skyriuje. Jų teigimu, bomba buvo padėta Sinajaus pusiasalyje sudužusio lėktuvo salone, po vieno keleivio sėdyne, rašo „The Independent“.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, tyrėjai mano, kad sprogimo epicentras buvo netoli orlaivio uodegos, kažkur prie galinių keleivių sėdynių eilių.

Tokie pranešimai kelia įtarimų, kad bombą oro linijų „Kogalymavia“ lėktuve padėti galėjo nebūtinai oro uosto darbuotojas, bet į saloną ją įsinešė keleivis.

„Remiantis preliminariais duomenimis, bomba buvo paslėpta po keleivio sėdyne, prie lango, – rašė Rusijos dienraštis „Kommersant“. – Jai sprogus buvo apgadintas lėktuvo korpusas ir pakito slėgis kabinoje“.

Tokie pranešimai pasigirdo po to, kai vakar Rusijos federalinė saugumo tarnyba ir prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino, kad lėktuve buvo bomba.

Anksčiau Rusija skatino nedaryti išvadų apie sprogimo šaltinius ir teigė, kad daryti bet kokius pareiškimus yra anksti. Tačiau dabar nebeabejojama, kad 224 žmones pražudė teroristinė ataka.

2015 metų spalio 31 dieną Rusijos avialinijų „Kogalymavia“ keleivinis lėktuvas „Airbus A321 nukrito Egiptui priklausančiame Sinajaus pusiasalyje. Juo skrido 224 žmonės, katastrofos neišgyveno nei vienas keleivis.

Visi įtarimai krinta ant grupuotės „Wilayat Sinai“, veikiančios Sinajaus pusiasalyje ir glaudžiai susijusios su „Islamo valstybės“ džihadistais. Būtent ši grupė prisiėmė atsakomybę už tariamą išpuolį.

„Islamo valstybės“ kovotojai sugebėjo numušti rusų lėktuvą virš Sinajaus provincijos, kuriuo keliavo daugiau nei 220 rusų kryžiuočių, – tokį pranešimą po katastrofos išplatino „Wilayat Sinai“. – Jie visi buvo nužudyti. Ačiū Alachui.“

Teroristų taikiniu tapęs lėktuvas skrido iš turistų pamėgto Egipto kurorto Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą. Dauguma skrydžio keleivių buvo Rusijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.