„Islamo valstybė“ paauglę iš Austrijos nukankino ir užmušė

Viena paauglė iš Austrijos praėjusiais metais paliko savo šalį ir pabėgusi į Siriją tapo grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) reklamos veidu. Bet kai gyvenimas Rakos mieste jai apkarto, mergina buvo užmušta.

Džihadistai nepasigailėjo 17-metės S.Kesinovič supratę, kad mergina ketina sprukti iš jų tvirtovės Rakos.
Džihadistai nepasigailėjo 17-metės S.Kesinovič supratę, kad mergina ketina sprukti iš jų tvirtovės Rakos.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-11-27 04:00, atnaujinta 2017-10-02 15:33

17-metė Samra Kesinovič buvo nužudyta, kai bandė pabėgti iš Rakos miesto – pagrindinės IV džihadistų tvirtovės Sirijoje, rašo “The Daily Telegraph“.

Paauglė iš gimtosios Vienos pernai paspruko kartu su šešiolikamete drauge Sabina Selimovič – kad prisijungtų prie teroristų grupuotės.

Vėliau S.Kesinovič dažnai pasirodydavo IV propagandiniuose įrašuose.

Abi merginos buvo vaizduojamos džihadistų apsuptyje dėvinčios musulmoniškus galvos apdangalus ir mosuojančios automatais „Kalašnikov“.

Nors nestigo kalbų, kad abi paauglės Sirijoje ištekėjo už IV kovotojų, vėliau S.Selimovič paneigė pranešimus, kad laukiasi, ir tvirtino, jog jaučiasi laiminga.

„Čia aš tikrai galiu būti laisva. Galiu praktikuoti savo religiją. Vienoje tai nebuvo įmanoma“, – mergina sakė žurnalui „Paris Match“.

Tačiau jau pernai pasirodė pranešimai, kad S.Selimovič buvo nužudyta per mūšius Sirijoje. O dabar manoma, kad mirusios jau abi austrės.

Austrijos laikraštis „Krone Zeitung“ citavo neįvardytą Tuniso pilietę, kuri Rakoje gyveno kartu su šiomis merginomis. Moteris tvirtino, kad S.Kesinovič buvo nužudyta.

Tunisietė, kuri taip pat buvo IV savanorė, esą vėliau sugebėjo pasprukti.

S.Kesinovič džihadistų nemalonę neva užsitraukė todėl, kad panoro grįžti į Austriją.

Praėjusių metų pabaigoje mergina savo šeimai rašė, kad nori namo, nes jai jau pakanka beprotiškų žiaurumo apraiškų, kurias mato kasdien.

Džihadistai esą pagavo paauglę bandant pasprukti iš Rakos ir tada ją mirtinai sumušė.

Austrijos pareigūnai paauglių prikalbinimu prisijungti prie IV Sirijoje kaltina Vienoje gyvenantį bosnį islamo dvasininką Abu Tejdą.

Vyras kaltinimus neigia, bet jis ir pernai buvo suimtas dėl įtarimų priklausymu teroristų finansavimo tinklui.

Ir Samra, ir Sabina – pabėgėlių iš Bosnijos ir Hercegovinos, kur praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje vyko karas, vaikai.

Bosnių šeimos tada masiškai bėgo į Vakarus, taip pat į Austriją.

Pernai, kai merginos staiga paliko savo namus Vienoje, jų šeimos paskelbė jas dingusiomis be žinios. Savo artimiesiems paauglės paliko raštelį su žodžiais „Neieškokite mūsų. Mes tarnausime Alachui ir dėl jo žūsime.“

Jaunosios austrės pirmiausia nuskrido į Turkijos sostinę Ankarą, o tada nuvyko į pietuose esančią Adaną ir netrukus kirto Sirijos sieną.

Kad jos prisijungė prie IV, paaiškėjo tuomet, kai S.Kesinovič jau iš Rakos paskambino seseriai pranešti, kad yra gyva ir sveika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.