Rusai niršta dėl prancūzų karikatūros: „Jus šaudo ne be reikalo“

Prancūzų satyrinis leidinys „Charlie Hebdo“ supykdė rusus išspausdindamas jų futbolo sirgalių karikatūrą.

Rusus supykdė „Charlie Hebdo“ karikatūra.<br>Twitter nuotr.
Rusus supykdė „Charlie Hebdo“ karikatūra.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-16 11:47, atnaujinta 2017-05-21 14:48

Prancūzijoje vykstančiame futbolo čempionate „Euro 2016“ Rusijos sirgaliai jau spėjo pagarsėti savo žiaurumu ir sukeltomis muštinėmis. Tai neprasprūdo pro akis vietos satyriniam leidiniui „Charlie Hebdo“, kuris išspausdino jų karikatūrą.

Piešinyje pavaizduotas apkūnus vyriškis laikantis rankoje krauju padengtą beisbolo lazdą. „Chuliganai. Rusai atvyko tik dėl muštynių“, – rašoma piešinio viršuje. „O ne, dar ir dėl operos“, – atsako piešinyje pavaizduotas futbolo sirgalius.

Karikatūra Rusijoje sutikta itin priešiškai. Komentuodami ją, rusai nevengė necenzūrinių žodžių, liejo pyktį ant Prancūzijos ir „Charlie Hebdo“ redakcijos.

„Prancūzų humoras vis labiau primena piktą politikavimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ raše Vitalijus Tretjakovas.

„Kas čia juokingo? Juokinga buvo, kai juos šaudė“, – pykčio neslėpė socialinių tinklų vartotojas Aleksandras Čerepas.

„Už savo žodžius reikia atsakyti. Kad ir kaip ciniškai tai beskambėtų, jus šaudo ne be priežasties“, – antrino ir kitas „Twitter“ vartotojas Aleksejus.

Trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas taip pat pasisakė dėl tautiečių elgesio futbolo čempionate.

„Sutinku, kad kai kurie mūsų tautiečiai elgėsi netinkamai. Negalima neštis į rungtynes fejerverkų. Tačiau kita vertus – negalime užsimerkti ir nematyti kitų šalių futbolo sirgalių provokacijų. Ko gero visi matėte tuos įžeidžiančius vaizdus, kai buvo trypiama Rusijos vėliava, įžeidinėjama mūsų šalies valdžia, geriausi sportininkai.

Suprantu, kad dėl to pradėti muštynes – blogas sprendimas, tačiau ignoruoti provokacijas, kuriomis siekiama sukelti sąmyšį, taip pat ne išeitis“, – sakė S.Lavrovas.

S.Lavrovas pranešė kalbėjęs su Prancūzijos užsienio reikalų ministru dėl šios šalies veiksmų rusų futbolo fanų atžvilgiu.

„Įvyko incidentas. Autobusas, kuriuo važiavo 40 futbolo sirgalių iš Rusijos, sustabdytas. Pareikalauta, kad visi žmonės išliptų iš jo. Patikrinti visų dokumentai. Prancūzijos valdžia privalėjo nedelsiant apie tai pranešti Rusijos ambasadai arba konsulatui Marselyje. Tačiau tai nebuvo padaryta“, – piktinosi S.Lavrovas.

Dėl šių veiksmų Rusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Prancūzijos ambasadorių Jeaną-Maurice'ą Ripertą pasiaiškinti.

Vakar Prancūzijos policija sulaikė keturis Rusijos piliečius, tarp kurių buvo viena mergina. Jų automobilio bagažinėje esą rastos beisbolo lazdos.

Rusijos futbolo rinktinė dėl sirgalių elgesio jau yra nubausta 150 tūkst. eurų bauda ir suspenduota diskvalifikacija. Jei sirgaliai sukels daugiau incidentų, šalies rinktinė privalės išvykti iš čempionato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.