Per mėnesį Alepe žuvo 500 žmonių, 2 000 – sužeisti

Nuo oro antskrydžių prieš

Sirijoje negęsta karo ugnis.<br>AP asociatyvi nuotr.
Sirijoje negęsta karo ugnis.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 6:04 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:40 AM

Žuvo beveik 500 žmonių, apie 2 000 buvo sužeista. Daugiau kaip ketvirtadalis žuvusiųjų yra vaikai. Nuo liepos pradžios Alepo nepasiekė nė viena JT pagalbos vilkstinė, maisto racionai iki mėnesio galo baigsis, įspėjo Ban Ki Moonas. Badas esą bus naudojamas kaip karo ginklas.

JT vadovas priminė katastrofas Srebrenicoje ir Ruandoje. „Kada gi pagaliau tarptautinė bendrija susitelks, kad užbaigtų šias žudynes?“ – klausė jis. Ban Ki Moonas pareikalavo „visiškos humanitarinės prieigos“ prie rytinio Alepo.

Rusijos ambasadorius JT Vitalijus Čiurkinas teigė esąs „apstulbęs“ šių žodžių. Anot jo, nei Ban Ki Moonas, nei kiti kalbėtojai „nė žodžiu neužsiminė apie teroristines organizacijas, lyg katastrofa Sirijoje būtų tarsi uraganas, smogęs Haičiui“. Jo kolegė iš JAV Samantha Power atrėžė, kad „tai ne teroristai mėto bombas ant ligoninių ir civilių pastatų Rytų Alepe“. Tai esą daro Assado režimas ir Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.