Islamistai netoli Mosulo nužudė 300 buvusių Irako policijos pareigūnų

Grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) kovotojai prieš tris savaites galėjo nužudyti per 300 buvusių

Irako pajėgų karys meldžiasi prieš kovą su islamistais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Irako pajėgų karys meldžiasi prieš kovą su islamistais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-17 12:37, atnaujinta 2017-04-17 17:36

„Human Rights Watch“ teigė, kad buvę policininkai buvo atskirti nuo maždaug 2 tūkst. žmonių grupės, kurią sudarė aplinkinių kaimų ir miestelių gyventojai. Praėjusį mėnesį šie žmonės buvo priversti žygiuoti kartu su kovotojais, kurie traukėsi iš Mosulo ir Tal Afaro.

Organizacija citavo darbininką, mačiusį, kaip į vietovę, kuri netrukus turėjo tapti masiniu kapu, kovotojai atvežė keturis pilnus vyrų sunkvežimius. Juose galėjo būti nuo 100 iki 125 žmonių. Liudininkas teigė atpažinęs kai kuriuos sunkvežimiais gabentus asmenis. Jie – buvę policijos pareigūnai.

Netrukus po to jis išgirdo automatų šūvius ir skausmo persmelktus šūksnius.

Organizacijai jis teigė, kad kitą vakarą, spalio 29 dieną, vėl pasikartojo tas pats scenarijus. Jo teigimu, tądien galėjo būti nužudyta tarp 130 ir 145 vyrų.

Kitas liudininkas, Hamam al Alilio gyventojas, sakė tose apylinkėse automatų šūvius girdėjęs tris naktis iš eilės. Jie tęsdavosi po apytiksliai 7 minutes.

„Tai dar vienas įrodymas, kad Mosule ir už jo ribų IV vykdo žiaurias masines buvusių teisėsaugos pareigūnų žudynes“, – sakė „Human Rights Watch“ Artimųjų Rytų padalinio direktoriaus pavaduotojas Joe Storkas. Jis pridūrė: „IV turėtų atsakyti už šiuos nusikaltimus žmoniškumui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.