JT Saugumo Taryba balsuos dėl stebėtojų siuntimo į Alepą

Jungtinių Tautų

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba sekmadienį balsuos dėl stebėtojų siuntimo į Alepą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Jungtinių Tautų Saugumo Taryba sekmadienį balsuos dėl stebėtojų siuntimo į Alepą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2016, 1:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:57 PM

Vienas sukilėlių atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad esama susitarimo leisti daugiau žmonių išvykti iš miesto, kuriame per beveik šešerius metus neregėto baisumo smurto žuvo daugiau kaip 310 tūkst. žmonių.

Kol kas negauta patvirtinimo iš prezidento Basharo al-Assado režimo ar jo sąjungininkių – Rusijos bei Irano, kurias tarptautinė bendruomenė be paliovos spaudžia, kad būtų padarytas galas „siaubui“ Alepe, kaip kartą išsireiškė JAV prezidentas Barackas Obama.

JT Saugumo Taryba rinksis sekmadienį 11 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku balsuoti dėl Prancūzijos pasiūlymo siųsti stebėtojus į Alepą prižiūrėti, kaip vyksta evakavimas, ir informuoti apie civilių apsaugą; tačiau lig šiol šiam pasiūlymui nepritardavo veto teisę turinti Rusija.

Prancūzijos ambasadorius Francois Delattre'as sako, kad tarptautinių stebėtojų buvimas leistų išvengti antros Srebrenicos, kur 1995 metais buvo išžudyta tūkstančiai bosnių vyrų ir berniukų, kai tas miestas pateko į Bosnijos serbų pajėgų rankas per Balkanų karą.

„Mūsų tikslas – šia rezoliucija išvengti kitos Srebrenicos per šią fazę tuoj po karinių operacijų“, – sakė F.Delattre'as naujienų agentūrai AFP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.