JAV senatorius: „Donaldas Trumpas turėtų padėti išspardyti Rusijai užpakalį“

Pagrasino Iranui sankcijų išplėtimu

L.Grahamas teigia, kad D.Trumpas turėtų kur kas daugiau dėmesio skirti atsakui Rusijai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
L.Grahamas teigia, kad D.Trumpas turėtų kur kas daugiau dėmesio skirti atsakui Rusijai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 19, 2017, 2:58 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 7:12 PM

D.Trumpas nuolat klausinėjamas dėl ryšių su Rusija, be to šią savaitę dėl bendravimo su Maskvos ambasadoriumi Vašingtone buvo priverstas atsistatydinti prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas.

Prezidentas nuolat kartoja norintis pagerinti santykius su Rusija, tačiau L.Grahamas teigia, kad D.Trumpas turėtų kur kas daugiau dėmesio skirti atsakui Rusijai dėl tariamo įsilaužimo į Demokratų partijos tinklus, kaip manoma, siekiant jo naudai diskredituoti kandidatę Hillary Clinton.

„Mano tikslas – padėti tai ant D.Trumpo darbo stalo ir tikėtis, kad jis priims šią idėją; kaip laisvojo pasaulio lyderis jis turėtų su mumis bendradarbiauti ir nubausti Rusiją“, – Miuncheno saugumo konferencijoje sakė L.Grahamas.

„2017-ieji bus metai, kuomet Kongrese bus spardomas Rusijos užpakalis“, – pridūrė jis.

Anot L.Grahamo, prezidentui reikia būti visiškai atviram. „Labiausiai dėl prezidento Trumpo nerimauju todėl, kad... jis niekada iš tikrųjų nepažvelgė į kamerą“.

Senatoriaus manymu, prezidentas turėtų tai padaryti ir pasakyti: „Nors nuo Rusijos kišimosi nukentėjo Demokratų partija, aš dabar esu laisvojo pasaulio lyderis ir galiu visus patikinti, kad per mano pamainą jie sumokės už bandymus kištis į mūsų rinkimus“.

Pagrasino Iranui sankcijų išplėtimu

L.Grahamas, kalbėdamas tarptautinėje konferencijoje Miunchene, taip pat apkaltino Teheraną nevykdant Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijų ir mėginant destabilizuoti situaciją Artimuosiuose Rytuose, informuoja BBC.

Pasak jo, jis ir jo kolegos-respublikonai Senate pasirengę įvesti priemones, kuriomis būtų pareikalauta iš Irano „atsiskaityti už savo veiklą, susijusią su raketinių ginkluočių vystymu“.

„Irano adresu pareiškiu – jeigu norite kitokio požiūrio į save, liaukitės gaminę raketas, bandyti jas ir rašyti ant jų žodžius „mirtis Izraeliui“, – pareiškė L.Grahamas.

Konferencijoje dalyvavęs Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas atsakė į L.Grahamo pareiškimą karine retorika.

„Iranas blogai reaguoja į grasinimus, – jo žodžius cituoja „Reuters“. – Mes blogai reaguojame į mėginimus pasiekti ką nors prievarta. Mes nereaguojame į sankcijas, bet mums patinka abipusė pagarba. Mes gerai reaguojame į planus, kurie veda link abiem pusėms naudingų sprendimų.“

Saudo Arabijos ir Izraelio užsienio reikalų ministrai taip pat sukritikavo Iraną, pavadinę jį nestabilumo šaltiniu regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.