Stebint generolui, „Kalašnikov“ išbandė karinį skraidantį motociklą

Ginklų gamintojas „Kalašnikov“ atskleidė kuriantis skraidantį motociklą, kuris galėtų būti panaudotas ir mūšyje, jeigu Vladimiras Putinas nuspręstų šalį vesti į karą, skelbia „Daily Mail“. 

 Gamykloje išbandytas skraidantis motociklas tinkamas vienam žmogui ir jo kroviniui. <br> „Kalašnikov“ nuotr. 
 Gamykloje išbandytas skraidantis motociklas tinkamas vienam žmogui ir jo kroviniui. <br> „Kalašnikov“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-09-27 21:52, atnaujinta 2017-09-28 12:40

Įmonės paviešintame vaizdo įraše matomas angare į nedidelį orlaivį įlipantis pilotas su šalmu. Nedidelį automobilį primenantį aparatą į orą pakelia aštuoni propeleriai. 

Pilotas pademonstravo, kad skraidyklę galima gan tiksliai valgyti vairalazde, tačiau ji nepakyla aukščiau vos kelių metrų virš žemės. Apie maksimalų orlaivio greitį ir aukštį nėra skelbiama. 

Neaišku ir tai, kokiai rinkai „Kalašnikov“ sukūrė šį produktą, tačiau pranešė, kad jis tiktų vienam pilotui ir jo kroviniui, todėl tiktų ir kariui. 

Įmonės atstovė Sofija Ivanova pranešė, kad artimiausioje ateityje ketinama pademonstruoti ir praktinį skraidyklės pritaikymą. 

Pirmasis skrydis buvo atliktas stebinti ir Rusijos mechaninių inžinierių sąjungos pirmininkui, leitenantui generolui Sergejui Čeremezovui. 

Koncernas „Kalašnikov“, kuris pastaraisiais metais ėmė plėsti savo gamybos lauką, mėgina ir elektrinius motociklus, kurie galėtų būti skirti policininkams. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.