JAV policija skelbia užkirtusi kelią išpuoliui per Kalėdas San Franciske

JAV policija skelbia užkirtusi kelią dideliam išpuoliui Kalėdų dienomis. Ji penktadienį sulaikė 26 metų džihadistą, planavusį per teroro ataką prieš civilius San Franciske, sakoma pareiškime. Buvęs karys savo planus atskleidė slaptam Federalinio tyrimų biuro (FTB) tyrėjui, apsimetusiam „Islamo valstybės“ (IV) atstovu. 

 San Franciske buvo planuojamas teroristinis išpuolis.<br> AP nuotr.
 San Franciske buvo planuojamas teroristinis išpuolis.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2017, 8:45 AM

Suimtam sunkvežimio vairuotojui Everittui Aaronui J. gresia 20 metų kalėjimo. Išpuolio taikiniu jis buvo pasirinkęs populiarią pakrantės promenadą, kurią kasmet aplanko dešimt milijonų žmonių. 

Slaptas tyrėjas teisme nurodė, kad vyras planavo sukelti sprogimą ir tada šaudyti arba automobiliu traiškyti civilius. Įtariamasis teigęs, kad „JAV nusipelnė dar vieno išpuolio, kaip Niujorke ar San Bernardine“. 

Išpuolį planuota įvykdyti gruodžio 18-25 dienomis. „Kalėdos būtų tobula diena atakai“, - tyrėjui aiškino teroristas. Plano sprukti jis nekūręs, nes buvo pasiruošęs mirti. Per kratas trečiadienį rastas testamentas, ginklų ir amunicijos. 

Suimtasis kaltinamas užsienio teroristinės organizacijos rėmimu. 

Jis anksčiau tarnavo JAV kariuomenėje ir buvo apmokytas būti snaiperiu, tačiau anksčiau laiko buvo priverstas pasitraukti, nes nuslėpė sergantis astma. 

Pasitraukęs iš kariuomenės, J. ėmė reikšti „radikalią džihadistinę nuomonę“, pareiškė FTB. Jis esą buvo stebimas FTB, gyventojams tiesioginis pavojus esą niekuomet nebuvo kilęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.