„Hamas“: paliaubos galimos „per dieną ar dvi“ Iš Gazos Ruožo į Izraelį paleista dar apie 80 raketų

Artimųjų Rytų konflikte, pasak Gazos Ruožą valdančio radikalaus islamo judėjimo „Hamas“, galimos paliaubos, praneša agentūra „Reuters“.

JAV prezidentas Joe Bidenas prieš tai per pokalbį su Izraelio premjeru Benyaminu Netanyahu pareikalavo nedelsiant deeskaluoti padėtį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas prieš tai per pokalbį su Izraelio premjeru Benyaminu Netanyahu pareikalavo nedelsiant deeskaluoti padėtį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 9:02 AM

„Aš manau, kad pastangos dėl paliaubų bus sėkmingos, - sakė „Hamas“ funkcionierius Musa Abu Marzookas trečiadienį Libano televizijos stočiai „Al Mayadeen“. – Tikiuosi, kad paliaubos bus pasiektos per dieną ar dvi, ir paliaubos bus pasiektos abipusiu sutarimu“.

Egipto saugumo šaltinių informacija, abi pusės, padedant tarpininkams, iš principo susitarė dėl paliaubų. Tačiau detalės dar kol kas derinamos už uždarų durų.

JAV prezidentas Joe Bidenas prieš tai per pokalbį su Izraelio premjeru Benyaminu Netanyahu pareikalavo nedelsiant deeskaluoti padėtį.

Iš Gazos Ruožo į Izraelį paleista dar apie 80 raketų

Iš Gazos Ruožo dar apie 80 raketų ir minosvaidžių sviedinių buvo paleisti Izraelio link nuo trečiadienio 19 val. iki ketvirtadienio 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, pranešė žydų valstybės gynybos pajėgos.

Pasak kariškių, 10 paleistų raketų Izraelio nepasiekė ir nukrito palestiniečių anklavo teritorijoje.

Apie 90 proc. raketų numušė Izraelio oro erdvės gynybos sistema „Iron Dome“ (Geležinis kupolas).

Tuo metu Izraelio aviacija naktį vėl bombardavo taikinius islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamame Gazos Ruože, smogdama plačiam kovotojų tunelių tinklui.

Kariškiai per „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame sakoma, kad „Hamas“ per pastaruosius dešimtmečius intensyviai plėtė požeminių tunelių tinklą, vadinamą „Metro“, besidriekiantį ir po anklavo gyvenamaisiais rajonais.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad per pastarąsias penkias dienas pavyko sunaikinti iš viso beveik 100 km požeminių tunelių.

Ginkluotas konfliktas tarp Gazos Ruožo kovotojų ir Izraelio tęsiasi nuo gegužės 10 dienos. Per jį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 227 palestiniečiai, o kovotojų leidžiamos raketos Izraelyje užmušė 10 žmonių. Dar šimtai žmonių abiejose pusėse buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.