Burkina Fase įtariami džihadistai nužudė 41 žmogų

Burkina Faso vyriausybė sekmadienį paskelbė dviejų dienų gedulą dėl 41 žmogaus žūties per įtariamų džihadistų ataką neramiame šiauriniame šalies regione.

Burkina Faso vyriausybė sekmadienį paskelbė dviejų dienų gedulą dėl 41 žmogaus žūties. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Burkina Faso vyriausybė sekmadienį paskelbė dviejų dienų gedulą dėl 41 žmogaus žūties. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-26 13:00

„Per paieškos operaciją rajone, kur ginkluotų teroristų grupės surengė pasalą, buvo aptiktas 41 lavonas. Prezidentas dekretu paskelbė dviejų dienų gedulą“, – nurodė vyriausybė šeštadienį vėlai vakare išplatintame pareiškime.

Anot vyriausybės, tarp aukų yra civilinės gynybos organizacijos „Tėvynės gynimo savanoriai“ (VDP) narių.

VDP buvo įsteigta 2019 metų gruodį padėti menkai apginkluotai ir prastai finansuojamai šios buvusios prancūzų kolonijos kariuomenei kovoti su džihadistais.

Savanoriai baigia dviejų savaičių mokymus ir tada kartu su saugumo pajėgomis užsiima žvalgyba, renka informaciją ar vykdo palydą.

Vyriausybė nurodė, kad tarp ketvirtadienį surengtos atakos aukų yra vienas iš VDP vadovų Ladji Yoro.

„Aukų tapatybės dar nustatinėjamos“, – priduriama vyriausybės pareiškime.

Pasak vietos žiniasklaidos, pasala buvo surengta šalia Vahigujos miesto, esančio netoli Malio sienos. Džihadistai užpuolė prekybininkų koloną, kurią lydėjo VDP nariai.

Tai daugiausiai gyvybių pareikalavęs išpuolis Burkina Fase nuo lapkričio vidurio, kai per per antpuolį prieš vieną policijos skyrių šalies šiaurėje buvo nužudyti 57 žmonės, įskaitant 53 policininkus.

Džihadistų atakos Burkina Fase nuo 2015 metų dažnėjo ir darėsi vis pražūtingesnės. Per šį laikotarpį išpuoliai nusinešė per 2 tūkst. žmonių gyvybių, dar 1,4 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.