Rusijos gynybos ministras susitiks su Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu priėmė kvietimą susitikti su Jungtinės Karalystės (JK) gynybos sekretoriumi Benu Wallace'u, praneša naujienų agentūra PA.

Jungtinės Karalystės (JK) gynybos sekretorius Benas Wallace'as<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės (JK) gynybos sekretorius Benas Wallace'as<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2022, 11:06 AM, atnaujinta Jan 22, 2022, 3:01 PM

B. Wallace'as atitinkamą kvietimą susitikti Londone ir aptarti saugumo klausimus S. Šoigu nusiuntė šią savaitę. Tačiau S. Šoigu esą vietoj to pasiūlė susitikti Maskvoje, atsižvelgiant į tai, kad paskutinės dvišalės derybos gynybos klausimais vyko Londone.

PA citavo vieną aukšto rango gynybos šaltinį, kuris teigė, kad „(JK) gynybos sekretorius džiaugiasi, jog Rusija priėmė jo kvietimą“. Pasak šaltinio, B. Wallace'as „yra aiškiai nurodęs, kad apsvarstys visas galimybes, siekiant užtikrinti stabilumą ir rasti sprendimą Ukrainos krizei“.

Apie tai pranešta, kai Dauningo gatvė perspėjo Rusiją, kad ši bus „nubausta“, jei Ukrainos atžvilgiu imsis „destabilizuojančių veiksmų“. Britų premjero Boriso Johnsono biuras taip pat nurodė, kad jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas inicijuos puolimą, JK kartu su savo sąjungininkais imsis „griežtų priemonių paketo“.

Pasak B. Johnsono atstovo, „premjeras yra aiškiai pareiškęs, kad bet kokie destabilizuojantys Rusijos veiksmai Ukrainoje būtų strateginė klaida, kurios lauktų griežtos pasekmės. Esame kalbėję apie tai, kad glaudžiai bendradarbiaujame su savo partneriais, įskaitant JAV, kad parengtume griežtų priemonių paketą, skirtą užtikrinti, kad Rusijos vyriausybė būtų nubausta, jei peržengtų liniją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.