Per izraeliečių reidą Vakarų Krante nukauti du palestiniečiai

Per Izraelio pajėgų reidą Vakarų Kranto Džanino rajone anksti ketvirtadienį žuvo du palestiniečiai, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.

Per Izraelio pajėgų reidą Vakarų Kranto Džanino rajone anksti ketvirtadienį žuvo du palestiniečiai, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per Izraelio pajėgų reidą Vakarų Kranto Džanino rajone anksti ketvirtadienį žuvo du palestiniečiai, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 10:50 AM

Incidentas įvyko šeštąją karinių operacijų okupuotame Vakarų Krante dieną.

„Du jaunuoliai mirė nuo sužeidimų, patirtų per izraeliečių ataką Džanino rajone“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Tuo metu Izraelio kariuomenė pranešė „tęsianti kovos su terorizmu veiklą“, pradėtą vyrui iš Džanino prieš savaitę Tel Avive nužudžius tris žmones.

Žydų valstybė pasiuntė papildomų pajėgų ir stiprina sieną bei užtvarą su šia teritorija po keturių išpuolių Izraelyje per pastarąsias tris savaites, nusinešusių 14 gyvybių. Dauguma aukų buvo civiliai.

Nuo kovo 22 dienos buvo nukauta iš viso 20 palestiniečių, įskaitant minėtų keturių išpuolių vykdytojus, rodo naujienų agentūros AFP turimi duomenys.

Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas suteikė saugumo pajėgoms „visišką veiksmų laisvę“ siekiant „nugalėti terorizmą“ Vakarų Krante, kurį žydų valstybė užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą. Premjeras įspėjo, kad „šis karas neturės ribų“.

Palestinos Administracijos ministras pirmininkas Mohammadas Shtayyeh trečiadienį sakė, kad Izraelio kariai „žudo dėl žudymo... visiškai nepaisydami tarptautinės teisės“.

Vėliausias iš virtinės išpuolių Izraelyje buvo įvykdytas prieš savaitę pajūrio miesto Tel Avivo centre, kur per šaudynes žuvo trys žmonės ir dar daugiau kaip tuzinas buvo sužeisti.

Užpuolikas, 28 metų vyras iš Džanino, po visą naktį trukusių didžiulių gaudynių buvo nukautas per susišaudymą su policiją.

Smurtas suintensyvėjo per musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį ir prieš penktadienį prasidėsiančią Paschą – vieną didžiausių žydų švenčių. Šventiniu laikotarpiu tikėtinas įtampos padidėjimas Jeruzalės senamiestyje, kur stovinti Al Aksos mečetė yra trečia pagal svarbą šventa islamo vieta. Tai taip pat švenčiausia judaizmo vieta, nes čia stovėjo biblinės judėjų šventyklos.

Pernai Al Aksos komplekse kilę susirėmimai peraugo į 11 dienų trukusį ginkluotą Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančio palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ konfliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.