Palestiniečiai: Izraelio kariuomenė per reidą Vakarų Krante nužudė paauglę

Palestiniečių ligoninė pranešė, kad Izraelio pajėgos anksti pirmadienį per kariuomenės operaciją okupuotame Vakarų Krante nužudė paauglę.

Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 8:12 AM

Vyriausybinė ligoninė šiauriniame Džanino mieste nurodė, kad 16 metų Jana Zakaran buvo pašauta į galvą ir paskelbta mirusia.

Oficialioji palestiniečių naujienų agentūra pranešė, kad J. Zakaran buvo ant savo namo stogo ir kad ji rasta negyva po to, kai Izraelio kariai pasitraukė iš Džanino.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad žino apie paauglės mirtį ir kad vyksta tyrimas.

Ji pridūrė, kad kariai įžengė į miestą ir suėmė tris palestiniečius, įtariamus išpuoliais prieš izraeliečius. Tarp kareivių ir įtariamųjų kilo susirėmimai ir intensyvus susišaudymas, nurodoma pranešime.

Per Izraelio ir palestiniečių susirėmimus Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje šiemet žuvo apie 150 palestiniečių. Šiais metais aukų yra daugiausiai nuo 2006-ųjų.

Izraelio kariuomenė teigia, kad dauguma nukautų palestiniečių buvo kovotojai. Tačiau žuvo ir akmenis svaidžiusių jaunuolių, protestavusių prieš Izraelio kariuomenės įsiveržimus, taip pat kitų, susirėmimuose nedalyvavusių asmenų.

Po pavasarį įvykdytų palestiniečių išpuolių prieš izraeliečius, per kuriuos žuvo 19 žmonių, žydų valstybė kasdien rengia arešto reidus visame Vakarų Krante.

Kariuomenė teigia, kad reidais siekiama išardyti kovotojų tinklus ir užkirsti kelią būsimiems išpuoliams, tačiau palestiniečiai sako, kad jie įtvirtina neterminuotą Izraelio okupaciją, trunkančią jau daugiau nei 55 metus.

Izraelio duomenimis, per arabų išpuolius Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante šiemet žuvo mažiausiai 31 žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.