Kinija: padėtis prie sienos su Indija po pranešimų apie susirėmimus stabili

Kinija antradienį paskelbė, kad padėtis prie jos sienos su Indija, kur, kaip anksčiau pranešė šaltiniai, įvyko naujų abiejų šalių kariškių susirėmimų, yra stabili.

​Kinija antradienį paskelbė, kad padėtis prie jos sienos su Indija, kur, kaip anksčiau pranešė šaltiniai, įvyko naujų abiejų šalių kariškių susirėmimų, yra stabili.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Kinija antradienį paskelbė, kad padėtis prie jos sienos su Indija, kur, kaip anksčiau pranešė šaltiniai, įvyko naujų abiejų šalių kariškių susirėmimų, yra stabili.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 10:45 AM

Indijos ir Kinijos kariai ginčijamame pasienyje Himalajuose praėjusią savaitę įsitraukė į naujus „susirėmimus“, per kuriuos buvo sužeisti keli žmonės iš abiejų šalių, pirmadienį pranešė šaltiniai Indijoje.

„Kaip suprantame, padėtis prie Kinijos ir Indijos sienos bendrai yra stabili“, – antradienį sakė kinų Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas. Jis pridūrė, kad abi šalys „netrukdomai palaiko dialogą sienos klausimu diplomatiniais ir kariniais kanalais“.

Indijos gynybos ministras Rajnathas Singhas antradienį apkaltino Kiniją bandymu „vienašališkai pakeisti status quo“ prie ginčijamos šalių sienos Himalajuose.

„2022 metų gruodžio 9 dieną PLA (Kinijos liaudies išvadavimo armijos) kariai pabandė vienašališkai pakeisti status quo, pasikėsindami į Faktinės kontrolės liniją (de facto sieną) Tavango sektoriaus Jangcės rajone“, – sakė R. Singhas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.