Izraelio kariai Vakarų Krante nušovė du palestiniečius

Izraelio kariai per reidą okupuotame Vakarų Krante šeštadienį nušovė du palestiniečius.

Izraelio kariai per reidą okupuotame Vakarų Krante šeštadienį nušovė du palestiniečius.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai per reidą okupuotame Vakarų Krante šeštadienį nušovė du palestiniečius.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-14 11:48

Apie tai pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija. Pasak jos, du jauni vyrai žuvo Džabos kaime, į pietus nuo Dženino miesto. Ministerija daugiau detalių nepateikė.

Grupuotė „Islamo džihadas“ paskelbė pranešimą, kuriame pareiškė, kad šie vyrai buvo jos nariai. Pranešime tvirtinama, kad palestiniečiai esą žuvo bandydami pasipriešinti „okupacinėms pajėgoms, vykdžiusioms niekingą žudymo operaciją“.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu tikino, kad Džabos apylinkėse vykdė „antiteroristinę veiklą“, kai į jos karius iš judančios transporto priemonės buvo paleista ugnis. Kariuomenė pareiškė davusi analogišką atsaką.

Įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP fotografas pranešė matęs kulkų suvarpytą baltos spalvos automobilį, kuris buvo įsirėžęs į pastatą.

Padėtis Vakarų Krante jau daug mėnesių yra labai įtempta. Po serijos išpuolių prieš izraeliečius, kurie prasidėjo praėjusių metų kovą, Izraelio kariuomenė ten dažniau vykdo reidus. Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo šių metų pradžios šioje teritorijoje per susirėmimus jau žuvo 12 palestiniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.