Lenkija neigia sąsajas su „Nord Stream“ dujotiekių sprogdinimais

Lenkija neigia, kad yra susijusi su „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekių sprogdinimais Baltijos jūroje. „Lenkija neturi nieko bendra su atakomis prieš „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“, – šeštadienį tviteryje rašė slaptųjų tarnybų koordinatoriaus atstovas Stanislawas Zarynas.

Lenkija neigia, kad yra susijusi su „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekių sprogdinimais Baltijos jūroje.<br>Danish Armed Forces/SWNS/Scanpix nuotr.
Lenkija neigia, kad yra susijusi su „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekių sprogdinimais Baltijos jūroje.<br>Danish Armed Forces/SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2023, 10:09 AM

Pasak jo, nėra pagrindo sieti šalį su šiais įvykiais. „Hipotezė lieka ta pati – srogdinimus surengė Rusija, kuri turėjo motyvą ir pajėgumų įvykdyti tokią operaciją“, – teigė atstovas.

Prieš tai „The Wall Street Journal“ pranešė, jog vokiečių tyrėjai vertina informaciją, rodančią, kad sabotažo komanda naudojosi Lenkija kaip operatyvine baze. Anot pranešimo, burinė jachta, kuri pateko į tyrėjų akiratį dėl sąsajų su išpuoliais, nukrypo nuo kurso, kad patektų į Lenkijos teritorinius vandenis.

Esą yra ir duomenų, kad Lenkija diversantams tarnavo kaip logistikos ir finansų centras. Tai komentuodamas, S Zarynas rašė, kad jau kurį laiką plinta įvairios teorijos apie išpuolius prieš dujotiekius. „Tai panašu į informacinio triukšmo taktiką, kurios tikslas yra iškreipti tikrąjį įvykių vaizdą“, - teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.