Ginkluotės paroda: V. Putinas vilioja potencialius partnerius „visų rūšių ginklais“

Pirmadienį netoli Maskvos prasidėjusioje ginkluotės parodoje Rusija vilioja ginklų pirkėjus iš viso pasaulio.

 Vladimiras Putinas.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Vladimiras Putinas.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2023, 6:32 PM

Prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė potencialiems partneriams „platų visų rūšių ir tipų modernių ginklų pasirinkimą“. Vaizdo kreipimesi, skirtame ginklų parodos „Armija 2023“ atidarymui, V. Putinas pabrėžė, kad jo šalis pasirengusi kariniam bendradarbiavimui su visomis šalimis, kurios nori ginti savo „nacionalinius interesus“. Kad būtų užtikrintas saugumas, Rusija esą siūlo naujausias žvalgybines sistemas, didelio tikslumo ginklus ir robotiką.

Prieš daugiau kaip 17 mėnesių kaimyninę Ukrainą užpuolęs V. Putinas ypač didelį dėmesį skyrė bepiločių orlaivių technologijoms. „Ši kryptis aktyviai plėtojama karinėje ir civilinėje srityje“, – kalbėjo Kremliaus vadovas. Esą norima sukurti naują savarankišką, mokslu ir aukštosiomis technologijomis pagrįstą ekonomikos šaką.

Rusija vis atakuoja Ukrainą raketomis ir dronais. Per šias atakas reguliariai žūva ar yra sužeidžiami civiliai.

Rusijos ekonomika dėl aukštų karo kaštų bei tarptautinių sankcijų yra gilioje krizėje – pabrango importas, o biudžeto pajamos iš naftos ir dujų eksporto sumažėjo.

Kasmetinę ginkluotės parodą Patriotų parke netoli Maskvos atidarė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir jo baltarusių kolega Viktoras Chreninas. Pasak Rusijos valstybinės žiniasklaidos, savo produkciją parodoje pristato 1 500 vietinių ginkluotės įmonių. Parodoje taip pat dalyvauja 85 užsienio bendrovės ir organizacijos iš septynių šalių. Pranešama, kad didžiausia Rusijos valstybinė ginklų gamintoja ir pardavėja „Rosoboronexport“ jau pasirašė 500 mln. dolerių (457 mln. eurų) vertės sutartį su neįvardijamu užsienio partneriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.