Bulgarijos Juodosios jūros pakrantėje rastas dronas su sprogmenimis

Sekmadienio vakarą netoli Juodosios jūros Tulenevo miesto prieplaukos rasta drono dalis su sprogmenimis, informavo Bulgarijos gynybos ministerija. Pranešama, kad į įvykio vietą nusiųstas specialusis padalinys, kuris patikrins ir deaktyvuos sprogmenų turintį droną, rašo UNIAN. 

Bulgarijoje rastas dronas.<br>Soc. tinklų paskelbta nuotr.
Bulgarijoje rastas dronas.<br>Soc. tinklų paskelbta nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 11:05 AM, atnaujinta Sep 18, 2023, 11:14 AM

Vietos naujienų svetainė Nova.bg citavo liudininkus, kurie teigė, kad dronas buvo 3–3,5 m ilgio ir prie jo buvo pritvirtintas konteineris su sprogmenimis. Pasak Nacionalinio radijo, rastas dronas turi 82 mm miną.

Nežinoma, kam šis bepilotis orlaivis priklauso. Nurodoma, kad jį rado vietos gyventojai. To pasekoje policija aptvėrė įvykio vietą. Apylinkėse yra restoranų, įstaigos buvo uždarytos 10 valandų. Iš netoliese esančio viešbučio buvo evakuota trisdešimt turistų.

Tulenevo gyvenvietė yra už 70 km nuo sienos su Rumunija.

Rugsėjo 4 d. per Rusijos puolimą Odesos regione vienas iš rusų dronų nukrito į Rumuniją. Rugsėjo 9 d. Rumunijoje buvo rastos dar vieno drono nuolaužos, kaip ir rugsėjo 13 d. naktį. Tuo metu Rumunijos pasienio rajonuose buvo paskelbtas oro pavojus.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas pareiškė, kad tai yra „nepriimtina situacija“ ir rimtas šalies suvereniteto pažeidimas.

Ši NATO narė antradienį paskelbė pradėjusi statyti priešlėktuvines slėptuves gyventojams netoli sienos su Ukraina po to, kai praėjusią savaitę ten buvo rasta drono nuolaužų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.