Nigerijos kariuomenės dronas per klaidą pražudė 85 civilius

Per netyčia Nigerijos kariuomenės sekmadienį suduotą bepiločio orlaivio smūgį kaime šiaurės vakarinėje Kadūnos valstijoje žuvo mažiausiai 85 civiliai, pranešė pareigūnai. Tai buvo vienas daugiausiai aukų pareikalavęs nelaimingas karinis atsitikimas.

Nigerija.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Nigerija.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-05 11:50, atnaujinta 2023-12-05 11:51

Prezidentas Bola Ahmedas Tinubu antradienį nurodė atlikti tyrimą, kariuomenei pripažinus, kad vienas iš jos nepilotuojamų orlaivių, nukreiptų į ginkluotas grupuotes, netyčia smogė Tudun Biri kaimui, kai jo gyventojai šventė musulmonų šventę. Kariuomenė nepateikė aukų skaičiaus, tačiau vietos gyventojai teigė, kad žuvo 85 žmonės, daugelis jų buvo moterys ir vaikai. Vietos valdžia pranešė, kad palaidoti 85 žuvusieji, tebevyksta paieška. Dar 66 žmonės gydomi ligoninėje.

Nigerijos ginkluotosios pajėgos dažnai rengia oro antskrydžius, kovodamos su ginkluotais banditais šalies šiaurės vakaruose ir šiaurės rytuose, ten džihadistai kovoja daugiau nei dešimtmetį. Nigerijos šiaurės vakarų rajonus terorizuojančios ginkluotos gaujos veikia iš bazių miškų tankmėje, puldinėja kaimus, plėšia ir grobia gyventojus, kad gautų išpirką. Šiaurės rytuose džihadistai buvo išstumti iš teritorijos, kurią buvo užėmę per konflikto įkarštį, bet ir toliau veikia kaimiškose vietovėse. Nuo 2009 m. per konfliktą žuvo daugiau nei 40 tūkst. žmonių, du milijonai neteko namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.