Prabilo apie besikeičiantį karą Ukrainoje: „The New York Times“ atkreipė dėmesį į vienos taktikos naudojimą

​Abiem pusėms nepavyksta pasiekti didelės pažangos fronto linijoje, todėl Rusijos kare prieš Ukrainą dar svarbesnės tapo partizanų taktikos, rašo portalas „Unian“, remdamiesi „The New York Times“ informacija.

Karas Ukrainoje. Partizanai.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Partizanai.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Partizanai.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Partizanai.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 1, 2024, 10:43 PM

„Kadangi įprastinėms pajėgoms sunkiai sekasi pralaužti gynybines linijas, abi pusės vis dažniau renkasi partizaninę taktiką“, – rašo „The New York Times“.

Tai – sabotažas, komandosų reidai, tikslinės likvidacijos, šaudmenų sandėlių, naftotiekių ir ypač geležinkelių, kuriais Rusija aprūpina savo karius ginklais, bombardavimas.

Karas Ukrainoje šiuo metu keičiasi. Ukraina vis dažniau vykdo partizanines operacijas prieš Rusijos karius ir mažina įprastinių operacijų skaičių. Tikslas – padaryti tūkstantį smūgių“, – sakė Strateginių ir tarptautinių studijų centro analitikas Seth Jonesas.

Po vieno iš išpuolių geležinkelyje aukštas Ukrainos žvalgybos pareigūnas pareiškė, kad Rusijos žvalgybos tarnybos turėtų priprasti prie to, kad partizanai yra visur.

Pažymima, kad traukiniai yra gyvybiškai svarbūs abiem pusėms, nes jie buvo sukurti kaip sovietų tiekimo sistemos pagrindas.

„Rusijai tai kelia susirūpinimą jau daugiau nei šimtmetį – kaip apsaugoti šias tikrai ilgas ir pažeidžiamas geležinkelio linijas“, – sakė Emily Ferris, Jungtinės Karalystės Karališkojo jungtinių tarnybų instituto mokslo darbuotoja.

Rusija medžioja Ukrainos partizanus

Kaip pranešė portalas „Unian“, rusai medžioja ukrainiečių partizanus laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose. Nacionalinio pasipriešinimo centro duomenimis, okupantai sulaikė mažiausiai 1 500 žmonių.

„Pietų ir Rytų Ukrainos okupacinės administracijos kartu su Rusijos okupacinėmis pajėgomis toliau naudoja represinius metodus prieš civilius gyventojus, ypač prieš tuos piliečius, kurie atvirai reiškia nepasitenkinimą teritorijų okupacija“, – sakoma naujausiame pranešime.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.