Policija: teroro išpuolį Danijoje planavę įtariamieji susiję su „Hamas“

Septyni asmenys, įtariami dalyvavę planuojant teroro išpuolį, kurį gruodį sužlugdė Danijos valdžia, susiję su palestiniečių judėjimu „Hamas“, penktadienį pranešė Danijos policija.

Danija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Danija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 4:50 PM, atnaujinta Jan 12, 2024, 4:51 PM

Danijos prokuroras Andersas Larssonas patvirtino, kad byla „turi sąsajų su „Hamas“, naujienų agentūrai AFP sakė Danijos policija. Prokuroras penktadienį kalbėjo Danijos Rytų Aukštajame Teisme, kai byla buvo nagrinėjama už uždarų durų. Gazos Ruožą valdantį palestiniečių judėjimą „Hamas“ Europos Sąjunga, JAV ir Izraelis laiko teroristine organizacija.

Gruodžio 14 d. policija pranešė Danijoje sulaikiusi tris asmenis, įtariamus planavusius „teroro išpuolį“, tačiau daugiau informacijos nepateikė. Iš viso šiuo metu įtariami septyni asmenys.

Šis prokuroro pareiškimas patvirtina Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu gruodžio 14 d. pasisakymą, kad Danijos saugumo pajėgos „sutrukdė atakai, kurios tikslas buvo žudyti nekaltus civilius Europoje“. „Teroristinė organizacija „Hamas“ nepaliaudama ir nepavargdama dirba, kad išplėstų savo mirtinas operacijas į Europą, ir taip kelia grėsmę šių šalių vidaus saugumui“, – sakė B. Netanyahu.

Danijos teisingumo ministras Peteris Hummelgaardas penktadienį pareiškė, jog įtariamas ryšys su „Hamas“ „patvirtina, kad grėsmė Danijai yra rimta, bet, laimei, turime stiprią policiją ir žvalgybos tarnybą, darančią viską, kad mus apsaugotų kiekvieną dieną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės