Po mirtinų smūgių Irano ir Pakistano ambasadoriai vėl pradės eiti pareigas

Pirmadienį Iranas ir Pakistanas paskelbė, kad jų ambasadoriai atnaujins darbą, abi šalys susitarė mažinti įtampą po praėjusios savaitės apsikeitimų mirtinais smūgiais.

Irano ir Pakistano vėliavos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Irano ir Pakistano vėliavos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 2:14 PM

„Abipusiai sutarta, kad iki sausio 26 d. abiejų šalių ambasadoriai gali grįžti eiti savo pareigų“, – sakoma bendrame Teherano ir Islamabado užsienio reikalų ministerijų pareiškime.

Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras-Abdollahianas sausio 29 d. kolegos iš Pakistano Jalilo Abbaso Jilani kvietimu turi apsilankyti Pakistane, sakoma pranešime. Apie šiuos sprendimus pranešta po abiejų ministrų pokalbio telefonu.

Pakistanas ketvirtadienį surengė oro antskrydžius prieš „karinius taikinius“ Irane, praėjus dviem dienoms po panašių Irano smūgių jo teritorijoje. Teheranas sakė, kad jo smūgiai Pakistane buvo nukreipti į džihadistų grupuotę „Jaish Al Adl“, pastaraisiais mėnesiais surengusią Irane daugybę mirtinų išpuolių. 2012 m. susikūrusią grupę Iranas įtraukė į „teroristinių“ organizacijų sąrašą.

Po Irano smūgių, suduotų į Pakistano teritoriją, per juos žuvo mažiausiai du vaikai, Islamabadas atšaukė savo ambasadorių iš Teherano ir neleido Irano ambasadoriui grįžti į Islamabadą. Teheranas irgi iškvietė Islamabado reikalų patikėtinį dėl ketvirtadienį Pakistano surengtų antskrydžių, per kuriuos žuvo mažiausiai devyni žmonės. Penktadienį abiejų šalių užsienio reikalų ministrai telefonu susitarė mažinti įtampą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.