„Bloomberg“: Šiaurės Korėja spartina slaptų ginklų siuntas V. Putinui

Šiaurės Korėja į Rusiją išsiuntė apie 6700 konteinerių, kuriuose gali būti apie 3 mln. 152 mm kalibro sviedinių, sakė Pietų Korėjos gynybos ministras Shin Won-sik.

Kim Jong Unas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kim Jong Unas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 11:49 AM, atnaujinta Feb 27, 2024, 11:50 AM

Pasak „Bloomberg“, Pietų Korėjos gynybos ministras teigė, kad Rusija mainais Šiaurės Korėjai tiekia maisto produktus, žaliavas ir ginklų gamyboje naudojamas dalis.

Pasak jo, pagalba maistu padėjo Kim Jong Unui stabilizuoti būtiniausių prekių kainas. Jei ginklų tiekimas išsiplės, Rusija perduos Šiaurės Korėjai daugiau karinių technologijų, o tai gali padidinti Pchenjano galimybes kelti grėsmę regionui, aiškino Pietų Korėjos ministras.

Pietų Korėjos centrinio banko skaičiavimais, Šiaurės Korėjos metinis biudžetas siekia apie 25 mlrd. dolerių, o šaliai labai reikia maisto, naftos, statybinių medžiagų ir valiutos tarptautinei prekybai.

Ginklų, kuriuos Šiaurės Korėjos lyderis tiekia Rusijai, vertė tikriausiai siekia kelis milijardus dolerių, o iš V. Putino gaunama parama yra vienas didžiausių Kim Jong Uno pasiekimų nuo pat jo atėjimo į valdžią maždaug prieš 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.