A. Duda perspėja: „Skamba pavojaus varpai, turime dvejus ar trejus metus“

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda interviu JAV transliuotojui gynė savo pasiūlymą padidinti NATO šalių karines išlaidas nuo 2 iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto ir sakė, kad Vladimiras Putinas gali užpulti NATO jau 2026 ar 2027 metais.

 A. Duda: Rusija gali būti pajėgi užpulti NATO jau 2026 ar 2027 metais.<br>EPA-ELTA nuotr.
 A. Duda: Rusija gali būti pajėgi užpulti NATO jau 2026 ar 2027 metais.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 8:05 PM

„Ateina nauji pranešimai ir aš neseniai mačiau vieną vokiečių ekspertų vertinimą, kuriame sakoma, kad galbūt jau 2026 ar 2027 m. V. Putinas, pertvarkęs savo ekonomiką karo poreikiams, turės tokią karinę galią, kad galės užpulti NATO“, – sakė A. Duda.

„Skamba pavojaus varpai, turime dvejus ar trejus metus, per kuriuos galime dėti daugiau pastangų, kaupti amuniciją, gaminti ginklus, kad maksimaliai padidintume Europos saugumą, pasiruošti ir užtikrinti, kad invazija neįvyks, – tęsė A. Duda. – Visa tai turi būti daroma, kad nereikėtų įsitraukti į kovą. Svarbu sukurti tokį atgrasymą, kuris garantuotų, kad nebūsime užpulti. Tai svarbiausia, nes nė vienas mūsų nenorime karo“.

A. Duda taip pat paragino JAV toliau remti Ukrainą ir perspėjo, kad jei Rusija nebus sustabdyta Ukrainoje, JAV kariams gali tekti įsikišti.

„Ši Rusijos agresija turi būti sustabdyta bet kokia kaina. Jei ji nebus sustabdyta, ji išsilies ir tada, bijau, kad JAV pinigų neužteks Rusijai sustabdyti, turės įsikišti JAV kariai, bet to niekas nenori“, – perspėjo Lenkijos prezidentas. Jis pridūrė, kad „kiekvienas Ukrainai paaukotas doleris, kiekviena pėstininkų kovos mašina „Bradley“, kiekvienas ginklas, kiekviena Ukrainai perduota dėžė artilerijos sviedinių saugo nuo Rusijos pergalės šmėklos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.