Vokietijos kariuomenės vadas įspėja ruoštis grėsmėms iš Rusijos: „Turime 5–8 metus laiko“

Vokietijos kariuomenės vadas Carstenas Breueris ragina skubiai stiprinti priešraketinę gynybą, kad šalis galėtų apsisaugoti nuo galimų grėsmių iš Rusijos.

C. Breueris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C. Breueris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2024, 10:06 AM, atnaujinta Mar 22, 2024, 10:09 AM

„Turime 5–8 metus laiko. Per šį laikotarpį turime sukurti priešraketinės gynybos sistemą. Kito pasirinkimo nėra, – sakė jis „Funke“ žiniasklaidos grupės laikraščiams. – Manome, kad Rusija per 5–8 metus gali pasirengti kariauti su NATO valstybėmis. Iki tada ir Vokietija turi gebėti atremti tokį puolimą“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, anot C. Breuerio, neslepia savo ketinimų Vakarų atžvilgiu.

„Tai nereiškia, kad toks puolimas po 5–8 metų taps realybe. Tačiau tai įmanoma. Kaip kariškis turiu būti pasirengęs blogiausiam scenarijui. Ir tai reiškia, kad po penkerių metų turime būti pasirengę gintis. Puolimo spektras gali būti platus – nuo kibernetinių atakų iki dronų ir raketų“, – pažymėjo Bundesvero generalinis inspektorius.

Kartu jis atmetė kalbas apie Ukrainos karo įšaldymą.

„Karo įšaldymui turi pritarti abi pusės. Tačiau vargu ar pasaulyje būta įšaldyto konflikto, kuris neįsiplieskė iš naujo. Dėl dabartinės karinės situacijos Ukrainoje karo įšaldymas neatrodo nei įmanomas, nei pageidautinas“, – kalbėjo C. Breueris.

Vokietijos socialdemokratų frakcijos vadovas Rolfas Mützenichas neseniai Bundestage klausė: „Ar ne laikas ne tik kalbėti apie tai, kaip kariauti, bet pagalvoti ir apie tai, kaip įšaldyti karą, o vėliau ir užbaigti?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.