Po pagalbos darbuotojų žūties per Izraelio antskrydį J. Bidenas ir B. Netanyahu pasikalbės telefonu

Jungtinių Valstijų ir Izraelio lyderiai ketvirtadienį turėtų pasikalbėti telefonu – jų pokalbis įvyks po to, kai Vašingtonas išreiškė pasipiktinimą dėl septynių pagalbos darbuotojų žūties per Izraelio antskrydį, taip pat tuo metu, kai didėja susirūpinimas dėl Izraelio karinių operacijų apsiaustame Gazos Ruože.

J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 9:20 PM

Tai bus pirmas prezidento Joe Bideno ir premjero Benjamino Netanyahu pokalbis telefonu, įvykęs po to, kai pirmadienį per Izraelio smūgį žuvo keletas JAV įsikūrusios labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ (WCK) darbuotojų.

Šešių WCK darbuotojų užsieniečių kūnai trečiadienį per Egiptą buvo repatrijuoti iš Gazos Ruožo, o kartu su jais žuvęs palestinietis darbuotojas buvo palaidotas Gazoje.

J. Bidenas antradienį griežtai papriekaištavo Izraeliui dėl šios atakos, kurią taip pat pasmerkė Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius ir popiežius.

J. Bidenas ir B. Netanyahu taip pat turėtų aptarti Izraelio planus pasiųsti sausumos pajėgas į perpildytą Rafos miestą Gazos Ruožo pietuose, taip pat platesnį Izraelio konfliktą su Iranu ir jo sąjungininkais.

JAV prezidentas palaiko Izraelį beveik šešis mėnesius trunkančiame kare, kurį sukėlė spalio 7-ąją „Hamas“ smogikų surengta ataka, ir aprūpina savo sąjungininką karine įranga.

Tačiau rinkiminiais metais JAV didėjant pasipiktinimui dėl šio karo, J. Bideno administracija taip pat yra išreiskusi nusivylimą Izraelio dešiniojo sparno premjeru dėl karo eigos ir Gazos Ruožo gyventojų patiriamų kančių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.