D. Cameronas: Izraelį atakavęs Iranas patyrė „dvigubą pralaimėjimą“

Britų užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas paragino Izraelį po Irano atakų elgtis santūriai. „Izraelis, kaip nepriklausoma suvereni šalis, turi teisę reaguoti į tokias atakas“, – sakė jis pirmadienį stočiai „Times Radio“. Tačiau Jungtinė Karalystė esą nori išvengti eskalacijos ir pataria „savo draugams Izraelyje, kad metas galvoti ir galva, ir širdimi“.

D. Cameronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Cameronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2024, 11:23 AM

Toks santūrumas prilygsta dvigubam Irano pralaimėjimui, kalbėjo D. Cameronas. „Jo ataka buvo ne tik beveik visiška nesėkmė. Dabar ir likęs pasaulis mato, kokią piktavališką įtaką Iranas turi regionui ir kokia tikroji jo prigimtis“, – tęsi jis. Todėl esą teisinga, jei Izraelis dabar savo ruožtu neaštrintų situacijos.

„Geriausia, ką galima padaryti Izraelio atveju, tai pripažinti, kad tai buvo Irano nesėkmė“, – pažymėjo buvęs premjeras. Dabar Izraelis, anot jo, vėl galii susitelkti į kovą su islamistiniu „Hamas“ judėjimu Gazos Ruože ir izraeliečių įkaitų paleidimą. Kartu D. Cameronas akcentavo, kad Izraelis, kaip suvereni šalis, pats priims sprendimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste