Gazos pareigūna: Izraelis paleido 150 kalinių

Gazos Ruožo sienos perėjų tarnyba pranešė, kad Izraelis pirmadienį paleido apie 150 kalinių iš šios palestiniečių teritorijos.

Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2024, 6:06 PM

Tarnyba kartu pareiškė, kad su jais esą buvo netinkamai elgiamasi.

Izraelio kariai per daugiau nei šešis mėnesius trunkantį karinį puolimą Gazos Ruože sulaikė šimtus palestiniečių. Jie buvo laikomi nepateikus kaltinimų, o vėliau kai kurie asmenys buvo paleisti.

Pasak Gazos sienos perėjų tarnybos ir naujienų agentūros AFP žurnalisto, pirmadienį išlaisvinti kaliniai buvo nugabenti į Izraelį ir sugrąžinti per Kerem Šalomo sienos perėją. Kai kuriems jų Rafos ligoninėje Gazos Ruožo pietuose buvo suteiktas gydymas.

„Nuo ankstaus ryto buvo paleista 150 kalinių iš įvairių Gazos Ruožo dalių, kuriuos buvo sulaikę okupantai izraeliečiai“, – AFP sakė Gazos Ruožo sienos perėjų tarnybos atstovas Hishamas Adwanas.

„Aiškiai pastebima, kad su šiais kaliniais buvo netinkamai elgiamasi, nes kai kurie jų buvo išsiųsti gydytis į Abu Yousefo al-Najjaro ligoninę“, – pridūrė jis.

Izraelio kariuomenė nekomentavo šių kalinių paleidimo, tačiau pažymėjo, kad netinkamas elgesys su kaliniais yra „draudžiamas“.

„Tie, kurie nedalyvauja teroristinėje veikloje, yra paleidžiami atgal į Gazos Ruožą“, – AFP teigė kariuomenė.

Jungtinių Tautų (JT) pagalbos palestiniečių pabėgėliams agentūros vadovas Philippe‘as Lazzarinis praėjusį mėnesį pareiškė, kad Izraelio pajėgų sulaikyti Gazos Ruožo gyventojai grįžta „visiškai sutraumuoti“ ir praneša apie „įvairų netinkamą elgesį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.