Izraelis pradėjo „diplomatinį puolimą“ prieš Iraną

Irano įvykdyto plataus masto antpuolio prieš Izraelį, šios šalies užsienio reikalų ministras, jo paties žodžiais tariant, Irano atžvilgiu pradėjo „diplomatinį puolimą“.

Izraelis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Izraelis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2024, 12:23 PM

„Šįryt išsiunčiau raštus 32 šalims ir kalbėjausi su dešimtimis viso pasaulio užsienio reikalų ministrų ir aukšto rango pareigūnų“, – socialiniame tinkle „X“ rašė Israelis Katzas.

Jis paragino įvesti sankcijų Irano raketų programai, o Islamo revoliucinės gvardijos korpusą (IRGC) paskelbti teroristine organizacija. I. Katzo nuomone, tokios priemonės padėtų pristabdyti ir nusilpninti Teheraną.

„Iraną būtina sustabdyti dabar, kol dar nėra per vėlu“, – rašė jis.

Savo įraše I. Katzas teigė, kad kartu su diplomatine Izraelio kampanija Iranui už jo išpuolį, per kurį buvo panaudota daugiau nei 300 balistinių ir sparnuotųjų raketų bei dronų, bus duotas ir karinis atkirtis.

Didžiąją dalį Irano paleistų bepiločių orlaivių ir raketų neutralizavo Izraelio ir jo sąjungininkių pajėgos.

Izraelio kariuomenės vadai yra užsiminę nenorintys, kad šeštadienio naktį Irano įvykdytas didelis antpuolis liktų be atsako.

Iranas teigė keršijęs už įtariamą Izraelio smūgį Irano diplomatiniam kompleksui Sirijoje, per kurį žuvo du Irano generolai ir penki kariškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.