Iranas: į Izraelio išpuolį atsakyti neplanuojama

Iranas neturi planų atsakyti į smūgį oro bazei centrinėje Irano dalyje, kurį, kaip įtariama, įvykdė Izraelis, pranešė užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Iranas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Iranas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-22 17:50

„Šis incidentas buvo diversinis manevras, apie jį neverta kalbėti“, – pirmadienį pasakė ministerijos atstovas Nasseras Kanaani, kurio žodžius cituoja valstybinė naujienų agentūra IRNA. „Todėl šio klausimo toliau nespręsime.“

Šis veiksmas buvo toks nereikšmingas, kad net pats Izraelis nenori prisiimti už jį atsakomybės, pasakė ministerijos atstovas.

N. Kanaani teigimu, Iranas nenori didinti įtampos regione, tačiau ateityje atsakys į bet kokią Izraelio agresiją.

Ne vienas JAV žinių kanalas pranešė, kad Izraelis praėjusį penktadienį atakavo karinių oro pajėgų bazę Isfahano provincijoje, esančią netoli Irano branduolinių objektų.

Izraelis šio smūgio oficialiai nekomentavo. Jis buvo įvykdytas po to, kai balandžio 13 d. Iranas daugiau nei 300 dronų ir raketų atakavo Izraelį.

Savo ruožtu, ši ataka buvo surengta po to, kai Irano ambasadoje Sirijos sostinėje Damaske buvo nužudyti du Irano generolai. Dėl šio išpuolio daug kas taip pat kaltina Izraelį.

N. Kanaani pirmadienį teigė, kad po išpuolio Isfahane jo šalies branduolinė politika nebus peržiūrima.

„Branduoliniams ginklams Irano gynybos strategijoje vietos nėra ir mūsų branduolinė programa toliau atitiks tarptautines taisykles“, – kaip teigiama naujienų agentūros Tasnim pranešime pasakė N. Kanaani.

Šalies branduolinio saugumo vadovas Ahmadas Haghtalabas praėjusią savaitę pasakė, kad, atsižvelgiant į išpuolį Isfahane, galėtų būti peržiūrėta „Islamo respublikos branduolinė doktrina ir politika“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.