Iš Irako į JAV vadovaujamos koalicijos bazę Sirijoje paleista raketų

Vėlų sekmadienį iš Šiaurės Irako į karinę bazę Sirijoje, kurioje įsikūrusi JAV vadovaujama koalicija, buvo paleista raketų, pranešė Irako saugumo pajėgos.

Irakas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Irakas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-22 08:30, atnaujinta 2024-04-22 08:32

Reaguodamos į tai, Irako pajėgos šiaurinėje Ninevijos provincijoje inicijavo paieškos operaciją ir rado per ataką panaudotą automobilį, sakoma jų pranešime.

Tai pirmas didelis išpuolis prieš koalicijos pajėgas per kelias savaites. Jis įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Izraelis, anot pranešimų, atsakė į Irano ataką ir Islamo respublikai sudavė dronų smūgį, tvyrant įtampai, kurią pakurstė Gazos karas.

Irako saugumo pajėgų pranešime „neteisėti dariniai“ kaltinami apie 21.50 val. vietos (ir Lietuvos) laiku „raketomis nusitaikę į tarptautinės koalicijos bazę Sirijos teritorijoje“. Pranešime priduriama, kad saugumo pajėgos sudegino per ataką panaudotą automobilį.

Stebėsenos organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Ramis Abdelis Rahmanas savo ruožtu nurodė, kad „iš Irako teritorijos į Charab al-Džiro bazę“ Sirijos šiaurės rytuose, kurioje dislokuotos JAV pajėgos, buvo paleistos kelios raketos. Jis dėl atakos apkaltino vadinamąjį Islamo pasipriešinimą Irake – tai Irano remiamų grupuočių aljansas.

Jis prisiėmė atsakomybę už daugumą atakų prieš JAV pajėgas, surengtas nuo spalio vidurio iki vasario pradžios. Aljansas yra sakęs, kad veiksmų imasi siekdamas pademonstruoti solidarumą su palestiniečiais ir išreikšti pasipiktinimą dėl JAV paramos Izraeliui Gazos kare.

Po daugybės raketų atakų ir dronų smūgių, kuriuos žiemą prieš Artimuosiuose Rytuose dislokuotus JAV karius surengė proiranietiškos ginkluotos grupuotės, kelias savaites vyravo ramybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.