„Hamas“ pavadino Izraelio įžengimą į Rafą „pavojingu eskalavimu“

Palestinos islamistų judėjimas „Hamas“ antradienį pavadino Izraelio vykdomą Rafos ir Egipto sienos perėjimo punkto puolimą „pavojingu eskalavimu“, nukreiptu prieš tarptautinės teisės saugoma civilinę infrastruktūrą.

SIPA/Scanpix nuotr.
SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 4:31 PM

Savo pranešime jis pridūrė, kad kariuomenės puolimas tik pablogins humanitarinę padėtį Gazos Ruože bei neleis į Gazą pristatyti taip reikalingos skubios humanitarinės pagalbos.

„Hamas“ teigimu, Gazoje esantys palestiniečiai patiria „naikinimo ir sistemingo marinimo badu karą“, kurį vykdo Izraelis – jos žodžiais tariant, „naciai okupantai“.

„Šis nusikaltimas, vykdomas iš karto po to, kai „Hamas“ pranešė priėmęs tarpininkų pasiūlymą, patvirtina okupantų ketinimus niekais paversti tarpininkų pastangas siekiant paliaubų ir įkaitų paleidimo“, – teigiama pranešime.

Be to, pranešime JAV administracija ir tarptautinė bendruomenė raginamos daryti spaudimą Izraeliui, kad šis nutrauktų šį eskalavimą, kuriuo, „Hamas“ teigimu, keliama grėsmė šimtų tūkstančių Rafoje ir visame Gazos Ruože esančių vidinių pabėgėlių gyvybėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.