Iš Rusijos – staigi reakcija dėl D. Camerono pareiškimų: grasina smogti Jungtinės Karalystės karinei įrangai

Rusija pareiškė, kad gali smogti Jungtinės Karalystės kariniams objektams ir įrangai „Ukrainoje ir už jos ribų“, jei Kijevas panaudos britų ginklus jos teritorijai pulti.

Pergalės dienos parado repeticija Maskvoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Pergalės dienos parado repeticija Maskvoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 11:33 AM

„Bet kokie Didžiosios Britanijos kariniai objektai ir įranga Ukrainos teritorijoje ir už jos ribų gali būti atsakas į Ukrainos smūgius, panaudojant Didžiosios Britanijos ginklus Rusijos teritorijoje“, – sakoma pirmadienį paskelbtame Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Kremlius taip pat iškvietė Didžiosios Britanijos ambasadorių Maskvoje „pareikšti griežtą protestą“ dėl neseniai išsakytų Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriaus Davido Camerono komentarų.

„Ambasadorius buvo paragintas susimąstyti apie neišvengiamas katastrofiškas tokių priešiškų Londono žingsnių pasekmes ir nedelsiant ryžtingai bei nedviprasmiškai paneigti karingus provokacinius Užsienio reikalų ministerijos vadovo pareiškimus“, – teigė ministerija.

D.Cameronas praėjusią savaitę agentūrai „Reuters“ pareiškė, kad Ukraina turi „teisę“ panaudoti Jungtinės Karalystės tiekiamus ginklus smūgiams Rusijai savo teritorijoje.

„Rusijos pusė vertina D.Camerono žodžius kaip rimto eskalavimo įrodymą ir patvirtinimą, kad Londonas vis labiau įsitraukia į karines operacijas Kijevo pusėje“, – teigia Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Jungtinės Karalystės ir Rusijos santykiai pablogėjo po to, kai Maskva 2022 m. vasario mėn. pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą ir paskatino Londoną įvesti Maskvai sankcijas.

Anksčiau pirmadienį Rusija paskelbė pradėjusi rengtis branduolinio ginklo pratyboms ir apkaltino Vakarų pareigūnus „provokaciniais pareiškimais ir grasinimais“ gilinant paramą Ukrainai.

Parengta pagal „Politico“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.