Dėl meilės Lenkija liks be elektros energijos?

Ar įmanoma, kad XXI amžiuje didelė ES valstybė elektros energijos pritrūktų dėl meilės intrigų valstybinėje energetikos įmonėje? Būtent tokia situacija gresia Vakarų Lenkijos gyventojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas ("Lietuvos rytas")

Jul 1, 2012, 9:59 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:50 PM

Penkiems regionams elektrą tiekiančio koncerno „Enea” profsąjungos paskelbė visą savaitę nešalinsiančios tiekimo avarijų ir įspėjo, kad vartotojams gali pritrūkti elektros.

Streiką įmonėje koordinuojančios „Solidarumo” profsąjungos lyderis Piotras Adamskis neslepia, kad protestas „Enea” yra susijęs su dviem meilės istorijomis.

Streiku norima atkeršyti koncerno direktoriui Maciejui Owczarekui už tai, kad jis atleido iš darbo savo vairuotoją, išdavusį jo slaptus intymius santykius.

Kad vedęs 50 metų M. Owczarekas naktimis susitikinėja viešbutyje su 14 metų jaunesne koncerno konsultante, teisininke Dominika Uberman, atskleidė būtent verslininko vairuotojas.

Jo demaskavimai, kad teisininkei už minėtus naktinius susitikimus buvo mokama, kiekvieną praleistą valandą įkainojant po 600 zlotų, komplikavo direktoriaus padėtį.

Meilužė už vynu ir glamonėmis lydimas konsultacijas susižėrė 100 tūkst. zlotų, o būtent vairuotojas minėtai porelei rytais į viešbutį turėdavo slapta iš restorano gabenti karštą maistą.

Komentuodamas žiniasklaidai, kodėl buvo atleistas vairuotojas, direktorius arogantiškai tvirtino, kad jis „kišosi ne į savo reikalus”.

Atleistą vyriškį ėmęsis ginti profsąjungoms simpatizuojantis Seimo narys Janas Cedzynskis baugina, kad dėl streiko gyventojai gali likti be elektros energijos.

Be to, profsąjungos kaltina, kad koncerno vadovybė nurodė privačiam detektyvui sekti „Solidarumo” aktyvistę Ewą B., taip demaskuodama jos meilužį ir diskredituodama moterį teisme.

Ewa B. apkaltino koncerno vadovus psichologiniu smurtu darbe, o detektyvas atskleidė, kad aktyvistės nurodytas liudininkas iš tikrųjų yra jos meilužis, o jo tvirtinimų teismas nelaiko objektyviais.

Paini istorija pakvipo ir detektyvu.

Profsąjungos kaltina, kad koncerno vadovai joms diskredituoti naudoja neleistinus šnipinėjimo metodus, ir reikalauja atstatydinti direktorių M.Owczareką.

Vyriausybė tokius skundus ignoruoja, mat M.Owczarekas yra laikomas vienu geriausių vadybininkų šalyje.

Greičiausiai todėl Iždo ministerija nereagavo ir į skundą dėl naktinių M.Owczareko žygių.

Iždo ministerijos atstovė žiniasklaidai Magdalena Kobos ramino, kad tautiečiams tamsoje gyventi neteks, ir tvirtino, jog konfliktas „Enea” netrukus bus išspręstas. Bet ne visi tuo tiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.