Buvęs Kremliaus virėjas: „V. Putinas bijo būti nunuodytas“

Elitinio vyriausiųjų virėjų, ruošiančių valgį įvairių pasaulio šalių vadovams, įkūrėjas Gillesas Bragardas, kadaise aptarnavęs Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, tvirtina, kad Rusijos lyderis jaučia „paranojišką baimę“ būti nunuodytas. Dėl šios priežasties V. Putino nurodymu kvalifikuoti degustatoriai – gydytojas ir virėjas – būtina tvarka tikrina kiekvieną jam patiekiamą valgį, ar nėra jame nuodų, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2012, 4:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:54 PM

Rusijos prezidento virtuvės paslaptis G. Bragardas atskleidė per posėdį Paryžiuje.

„Tarnai degustatoriai egzistuoja iki šių dienų, bet tiktai Kremliuje: ten gydytojas kartu su virėju tikrina kiekvieną patiekalą“, - sakė G. Bragardas. Tokie pat gandai apie paranojišką baimę būti nunuodytam sklandė ir apie sovietų diktatorių J. Staliną – jo maistas taip pat visada buvo tikrinamas.

Paaiškėjo, kad dėl maisto baiminasi ne tik V. Putinas. Pasak virėjo, ruošdavusio valgį ir dviem Amerikos prezidentams, G. Bushui jaunesniajam ir B. Clintonui, per kelionę į Londoną G. Bushas taip pat nurodydavo dviem FTB agentams paimti visų jam atneštų patiekalų mėginius. Pasak G. Bragardo, ypač įtariai JAV vadovai žiūrėdavo į neamerikietišką virtuvę. Hillary Clinton, kai jos vyras buvo prezidentas, taip nepatiko Baltųjų rūmų virėjo prancūzo ruošiami valgiai, kad šis buvo atleistas. Pasak G. Bragardo, virėjas buvo atleistas už pernelyg riebų maistą.

V. Putinas mėgsta ledus

Dar 2004 m. tuometis Kremliaus vyriausiasis virėjas Michailas Žukovas papasakojo apie V. Putino skonį. Išdidžiai papasakojęs apie tokius kulinarinius šedevrus, kaip keptą kalakutą „Mona Liza“ arba žuvį su grybais „Stenka Razinas“, kurie ruošiami Kremliaus priėmimams, virėjas prasitarė, kad V. Putinas mėgsta paprastą sveiką maistą ir ledus. Pasak Kremliaus virėjų, V. Putino apetitas gana nedidelis.

2007 m. amerikietis virėjas Michaelis Thompsonas, tuo metu dirbęs prezidento rezidencijoje, žurnalistams papasakojo, kad priimant į darbą jam pirmiausia buvo paaiškinti V. Putino kulinariniai prioritetai. Paaiškėjo, kad jis teikia pirmenybę žuviai, o ne mėsai, o jeigu renkasi mėsą, tai valgo avieną, „neabejingas“ salotoms ir marinuotiems agurkėliams. Iš alkoholinių gėrimų jam labiausiai patinka raudonasis vynas, kartais geria alų.

Gurmanu V. Putino M. Thompsonas nesiėmė vadinti. Pasak jo, V. Putinas mėgsta rusišką virtuvę, rytais valgo košes, varškę, medų. Savo ruožtu oficiantė iš sanatorijos „Rusia“, kuri priklauso prezidento administracijos aparatui, žurnalistams pasakojo, kad V. Putinas labiausiai mėgsta kepinius, ypač rastegajus – pyragėlius su žuvies faršu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.