Kautynes su dygliakiaule kalaitei primena 500 spyglių (video)

Bella Mae, 3 metų amžiaus buldogė iš Oklahomos, tikriausiai niekuomet nepamirš gyvenimiškos pamokos, kurią išmoko per liūdnai pasibaigusią kovą su dygliakiaule. Į jos snukutį ir priekines letenas įsmigo per 500 dyglių, praneša „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-07 22:35, atnaujinta 2018-03-17 12:41

Į ežį panašią keturkoję suskubo gelbėti veterinarai. Atlikta skubios pagalbos operacija ir aštrūs dygliai ištraukti iš Bellos Mae galvos ir pėdų. Deja, dalis spyglių liko šuns kūne, tačiau veterinarai tiki, kad ji jau ima atsigauti po skausmingos atakos.

Šeimininkai Jerry ir Allison Nolesai KWTV sakė, kad buldogė žaidė su kitais gyvūnais netoli jų tvenkinio, kai prie jų iš kažkur atklibinkščiavo dygliakiaulė. Paprastai šie spygliuoti graužikai yra lėti ir pasyvūs naktiniai padarai.

Šeima mano, kad dygliakiaulė atslinko atsigerti iš jų tvenkinio, nes Oklahomoje dėl sausrų ima trūkti vandens. Jų įsitikinimu, Bella Mae turbūt pernelyg prisiartino prie laukinio gyvūno ir tai išprovokavo jo įsiūtį, todėl jis atakavo šunį.

Labiausiai Bellai Mae pasisekė dėl to, jog dygliai nepateko į akis. Veterinaras Leonardo Baez sakė, kad jam dar niekuomet neteko matyti taip smarkiai dygliakiaulės sužaloto gyvūno. „Teko matyti keletą kurtų ir kitų medžioklinių šunų, turėjusių reikalų su dygliakiaule, tačiau tai nutinka nedažnai, o ypač čia, mieste“, - stebėjosi vyras.

Sužalotoji kalytė vis dar turi vartoti antibiotikus, nes jos odoje liko dyglių - jų buvo tiek daug ir tokiose vietose, kad veterinarai negalėjo prieiti ir jų ištraukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.