Princas Charlesas - Drakulos įpėdinis? (video)

Tie pasakojimai įkvėpė airių rašytoją Bramą Stokerį sukurti fantastinį siaubo romaną apie vampyrą grafą Drakulą.

Princas Charlesas Transilvanijoje turi ūkį.<br>"Reuters"
Princas Charlesas Transilvanijoje turi ūkį.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2012, 10:48 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:55 PM

Anot rumunų valdžios atstovų, princas Charlesas išties yra šiek tiek susijęs su žiauriuoju Vladu Drakula. Tokias kalbas veikiausiai paskatino ir tai, kad pats princas juokais prisipažino, neva jo šeima yra susijusi su kraujasiurbiais vampyrais.

Apie princą Vladą Drakulą Europos tautosakoje pasakojama, kad jis pasmeigė per 100 tūkstančių savo priešų ant kuolų ir valgė į jų kraują pamirkytą duoną.

Tie pasakojimai įkvėpė airių rašytoją Bramą Stokerį sukurti fantastinį siaubo romaną apie vampyrą grafą Drakulą.

O britų princas, Transilvanijoje turintis ūkį, viename filmuotame vaizdelyje patvirtino, kad jis yra tolimas XV amžiuje valdžiusio kunigaikščio Drakulos, Rumunijos istorijoje vadinamo Vladu Cepešu, giminaitis.

„Transilvanija yra mano kraujyje. Genealogija rodo, kad esu kilęs iš Vlado smeigiko, taigi man priklauso dalelė šalies“, - juokavo princas Charlesas.

Išties Velso princas yra netiesioginis šešioliktosios kartos Vlado trečiojo palikuonis. Jo giminystės medis veda link Vlado ketvirtojo - netikro liūdnai pagarsėjusiojo valdovo brolio.

Princą Charlesą sieja ir daugiau ryšių su Rumunija. Jo prosenelio pusseserė princesė Marija iš Edinburgo buvo ištekėjusi už Rumunijos princo Ferdinando ir vėliau tapo Rumunijos karaliene konsorte.

Nors Charlesas su legendiniu kunigaikščiu nėra susijęs tiesiogiai, Rumunijos nacionalinis turistų biuras naudoja vaizdo medžiagą su princo interviu ir jau dalina brošiūras, teigiančias kad jis - įžymiojo Drakulos giminaitis, siekdami pritraukti daugiau britų turistų į šalį.

Interviu su Princu, kur jis teigia esąs susijęs su grafu Drakula:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.