Vieni skaičiuoja dienas iki pasaulio pabaigos, kiti - jų baimės suneštą pelną

Simonas Dillonas turi viską, kad galėtų išgyventi atėjus pasaulio pabaigai, kuri, kaip jis mano, ištiks jau gruodžio 21-ąją. 47 metų buvęs britų kariškis, gyvenantis netoli Stokporto miesto ir turintis keturis vaikus, nenori, kad jo šeima katastrofos atveju priklausytų nuo pagalbos tarnybų malonės, todėl pasistatė sandėliuką, prigrūstą maisto, kurio turėtų užtekti 365 dienoms, ir išleido 20 tūkst. svarų, kad jo namuose būtų patogu gyventi ir nutrūkus elektros tiekimui.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

2012-12-05 12:23, atnaujinta 2018-03-14 20:58

Kaupia atsargas ir skaičiuoja

Kaip rašo „Daily Mail“, S. Dillono sandėliuke lentynos prigrūstos pupelių, žirnių, ryžių, miltų, cukraus, padažų ir kepto sauso maisto atsargų.

Laukdamas pasaulio pabaigos savo namų vyras nepertvarkė, tik sutvarkė taip, kad viskas funkcionuotų ir nutrūkus elektros energijos tiekimui. Jis pasistatė saulės baterijas, malkomis kūrenamą krosnį apšildymui, dvejopo kuro krosnelę ir nepriklausomą apšvietimo sistemą. Visa tai atsiėjo daugiau kaip 20 tūkst. svarų.

S. Dillonas taip pat laiko vištas, augina daržoves ir vaisius, pats išmoko juos konservuoti ir tikisi, kad nutikus blogiausiam sugebės pasirūpinti ir namais, ir savo paralyžiuota žmona.

„Aš turiu 140 kg ryžių, - sako jis. - Porcija yra 75 gramai, tai yra 1866 porcijos, kurių pakaks valgant kasdien visus metus.“

Buvusio amerikiečių kariškio Timo Ralstono garažas pilnas prigrūstas maisto, vandens filtrų ir ginklų. Vandens filtrų, artilerijos ir vištienos konservų turėtų užtekti bent 15 metų.

Po namu įrengtas požeminis bunkeris, bet automobilio priekaboje – visi būtiniausi dalykai tam atvejui, jeigu su šeima tektų bėgti.

Kartą per savaitę vyras vežasi du savo sūnus į dykumą, kur moko juos šaudyti su AK-47.

Kitas vyras iš Finikso savo plaukimo baseino gale laiko 1000 tilapijų. Šiomis žuvimis jis planuoja maitintis po to, kai Žemę ištiks katastrofa, nublokšianti civilizaciją į akmens amžių. Kita pora tiksi, kad turėdami 25 tūkst. šaudmenų, galės prasimanyti maisto visą ateinantį pusšimtį metų.

Apokalipsės laukimas neša turtus

„Raudonasis kryžius“ praneša apie padidėjusį žmonių, pageidaujančių išmokti, kaip suteikti pirmąją pagalbą, skaičių.

Daugiau kaip 30 tūkst. žmonių kas mėnesį aplanko tinklaraštį survivalblog.com, kuriame rašoma, kaip žmonės ruošiasi pasaulio pabaigai.

Televizijos kanalas „National Geographic“ susuko ištisą laidų ciklą apie pasiruošimus apokalipsei „Doomsday Preppers“.

Nekilnojamojo turto agentas Robertas Vicino iš pasaulio pabaigos jau spėjo susikrauti nemažus pinigus, statydamas prabangius bunkerius, perstatydamas juos iš Šaltojo karo laikų bunkerių. Jau metų pradžioje beveik visi jie buvo parduoti.

Lobsta ir knygų leidėjai – sėkmingai pardavinėjami vadovėliai, kaip išgyventi, ištikus apokalipsei.

Savo dalį atsiima ir religinės sektos bei sekėjams išsigelbėjimo viltį pardavinėjantys pranašai – pavyzdžiui, Leonidas Maslovas iš Rusijos, kalbantis apie pasaulio perėjimą į naują – kvantinę – būseną, kuomet materialūs daiktai nustos egzistuoti, ir dėl to raginantis atsikratyti materialių vertybių.

Pasaulio pabaigos rinkiniai

Rusijos verslininkai buvo sugalvoję prekiauti rinkiniais, skirtais pasitikti pasaulio pabaigai. Tomsko vestuvių agentūra siūlė pirkėjams rinkinius, kuriuose, be kitų reikalingų dalykų, buvo supakuoti šprotai, degtinė, žvakės, degtukai, virvė ir muilas, pranešė newsru.com.

Dar rinkinyje buvo kortelė – atmintinė tam atvejui, jeigu jos savininkas prarastų atmintį, grikiai, bloknotas ir pieštukas rašyti laiškams į ateitį, instrukcija su žaidimų aprašymais, padedančiais sutrumpinti laiką, ir vaistinėlė su aktyvinta anglimi, tvarsčiu ir validoliu.

Visa tai kainavo 890 rublių (apie 75 Lt).

Tačiau versliukas ilgai nesisuko – rinkinius teko vos po poros dienų išimti iš prekybos, nes įmonė neturėjo licenzijos prekiauti alkoholiu ir vaistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.