Kinas gamina Nojaus arkas, atlaikysiančias net pasaulio pabaigą

Artėjant Majų kalendoriuje išpranašautai apokalipsės datai, kinų išradėjui Liu Qiyuanui atėjo įkvėpimas. Anksčiau baldus gaminęs kinas iš Hebėjaus provincijos persiorientavo ir dabar, padedamas savo buvusio fabriko darbuotojų, gamina „Nojaus arkas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2012, 9:47 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:54 PM

17 kubinių metrų tūrio rutuliai skirti naudoti kaip gelbėjimosi valtys žemės drebėjimų, cunamių, potvynių ir, žinoma, pasaulio pabaigos atvejais. Jie nebijo nei ugnies, nei vandens, nei šalčio, nei radiacijos.

Sandarūs rutuliai turi plieninį karkasą ir stiklo pluošto kevalą. „Nojaus arkos“ aprūpintos deguonies balionais ir saugos diržais. Vienoje „arkoje“ gali sutilpti apie 14 žmonių. „Arkos“ sukonstruotos taip, kad vandenyje visada plūduriuotų grindimis žemyn.

Kinas per 8 mėnesius pagamino šešias „Nojaus arkas“ ir dirba prie septintos. Pagaminti šešis rutulius jam kainavo apie 200 tūkst. JAV dolerių. Jis tikisi, kad jo gaminiu susidomės Kinijos valdžia ir tarptautinės organizacijos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.