Už rožinius plaukų galiukus britų moksleivė uždaryta į vienutę

Kai trylikametė britų moksleivė Bille Halford atėjo į Ringvudo mokyklą (Hampšyro grafystė) nusidažiusi plaukų galiukus rožine spalva, mokytojai izoliavo ją nuo neleido bendrauti su savo bendraamžiais. Tokią jie skyrė bausmę moksleivei už naujovę, neatitinkančią mokyklos taisyklių, rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 8:35 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:33 PM

Paauglė buvo tiesiog išvaryta iš klasės, kai mokytoja pamatė jos plaukų galiukus nudažytus rožine spalva, dabar labai madinga tarp britų jaunimo. Po to mergina buvo uždaryta vadinamajame karantino kambaryje, skirtame nepaklusniems mokiniams, kur per veidrodinę sieną galėjo stebėti savo bendraamžius, tačiau nebuvo galimybės su jais bendrauti. 

Trylikametės paauglės motina, 39 metų Leah Halford apie šį mokykloje įvykusį incidentą pranešė žiniasklaidai. Moteris papasakojo, kad jos duktė Bille nusidažė plaukų galiukus pasekusi kitos tos pačios mokyklos moksleivės pavyzdžiu, tačiau, kiek jai žinoma, niekas už tai jos nebaudė. Todėl motina nusprendė, kad duktė nebelankys Ringvudo mokyklos tol, kol iki galo bus išsiaiškinta ši situacija.

„Mano duktė Bille mokosi aštuntoje klasėje. Ji nusidažė plaukų galiukus laikinais dažais „Manic Panic“, - teigė moteris. Penkis vaikus auginanti L. Halford sakė, kad Bille iš pradžių nusidažė plaukus šviesiai, o prasidėjus naujai mokslo savaitei ji pati padėjo dukteriai nudažyti plaukų galiukus rožine spalva. „Aš net negalėjau įsivaizduoti, kad toks niekniekis gali pavirsti baisia problema. Mokytoja kartu su seniūnu mano dukterį izoliavo ir visą dieną išlaikė uždarytą kambaryje, - teigė Leah. – Sutinku, kad izoliavimas – visai adekvati bausmė, skirta nepaklusniems vaikams, tačiau sodinti vaiką už tai, kad jis nusidažė plaukų galiukus – tiesiog moralinis išsigimimas“. 

„Kai apie tai sužinojau, nuėjau į mokyklą norėdama išsiaiškinti su mokytojais, bet jie man pareiškė, kad mano duktė bus izoliuota nuo kitų tol, kol vaikščios rožinės spalvos plaukais. Liūdina tai, kad norint išplauti nors ir laikinuosius dažus, reikia aštuonių savaičių. Todėl aš ją ir pasiėmiau iš mokyklos. Neturiu supratimo, kad tai neatitinka mokyklos taisyklių, nes tų taisyklių nesu mačiusi akyse, - pasakojo paauglės motina. – Su Bille viskas tvarkoje. Ji gerai mokosi, bet tai, kad ji yra atskirta nuo kitų moksleivių, negali bendrauti su savo bendraamžiais, yra baisu“. Anot moksleivės motinos, mokytojai galėjo kitokiu būdu išspręsti šį klausimą. „Jei būčiau žinojusi, kad tai prives prie tokios bėdos, niekada nebūčiau leidusi jai dažytis plaukų“, - dalijosi savo išgyvenimais L. Halford.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.