Amerikietis sužvejojo jūrinį monstrą

JAV didelį šurmulį sukėlė nuotraukos, kuriose žvejys įsiamžino su savo laimikiu. Naujajame Džersyje vyrukas, vardu Dougas Cutleris, sugavo įspūdingą „žuvį-monstrę“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:27 AM

Amerikietis žvejys pastebėjo vandenyje didžiulį ungurį ir pradėjo jį medžioti lanku ir strėlėmis. Pagaliau pataikęs ir ištraukęs trofėjų iš vandens, žvejys liko apstulbęs – krauju apsipylęs ilgas vandens padaras labiau priminė fantastinių filmų kūrėjų fantazijos vaisių, o ne tikrą gyvūną.

Nuotraukas žvejys paskelbė socialiniuose tinkluose „Reddit“ ir „imgur“, kur jos surinko jau daugiau kaip milijoną peržiūrų. Nuotraukose įsiamžinęs ir pats žvejys, ir jo laimikis stambiu planu – vienoje jų galima stambiu planu apžiūrėti vandens pabaisos dantis.

Pats žvejys į „NY Daily“ žurnalistų skambučius neatsiliepė. Gamtininkai, apžiūrėję nuotraukas, spėja, kad paslaptingasis padaras yra jūrinė nėgė.

Tiesa, yra ir šiokių tokių abejonių - nėgės paprastai užauga iki 90 cm ilgio, o ši – akivaizdžiai didesnė.

Jūrinių nėgių sugaunama ir Lietuvoje – Kuršių mariose ir Nemuno deltoje. Tai labai retas gyvūnas, įrašytas į Lietuvos Raudonąją knygą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.